Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 05:46

Представники "Полтавагазвидобування" провели пізнавальні лекції для школярів

Полтавська філія найбільшої газовидобувної компанії країни — акціонерного товариства "Укргазвидобування" познайомила школярів міста з галуззю. Відбулися пізнавальні лекції та живе спілкування з представниками компанії. Головна мета — підвищувати обізнаність молоді у темі газовидобутку. Цього року заходи пройшли у восьми школах міста. Про таку взаємодію розповів керівник відділу комунікацій Полтавагазвидобування Юрій Береза.

— Освітній проект зі школами в компанії не новий. До цього два роки поспіль їздили в навчальні заклади районів, де ведемо видобуток. Цьогоріч змінили курс, почали розповідати про газовидобуток школярам обласного центру. І якщо у районах нам здебільшого задавали питання технічного характеру, то в Полтаві таких питань мінімум, тут більше цікавились економікою, — каже Юрій Береза.

Наприкінці вересня майже 300 школярів побували на лекціях компанії. Як запевняють учні, це для них новий і цікавий досвід.

— Нам пояснювали, як відбувається розробка свердловини, як добувають нафту і природний газ. Було цікаво, скільки все ж витрачається на це коштів, які процеси і люди задіяні, — каже Тетяна, 11-класниця міської школи №38.

Учнів Полтавської школи №33 найбільше цікавила фінансова складова роботи галузі.

— Мені близька тема газу та нафти, бо батьки з цим трохи пов'язані. Тому цікаво дізнатися про послідовність — як усе це відбувається. Скільки треба вкласти коштів, щоб видобувати газ. І зрозуміти, як це працює зсередини, — говорить учениця 11-го класу цієї школи Ольга.

Під час лекцій обговорювали виникнення покладів вуглеводнів, їх пошук і послідовність процесу видобутку. Учні мали змогу побачити проби нафти, газового конденсату й потримати в руках зразки породи, відібрані з газових свердловин. Школярів цікавило, скільки коштує ­видобувати газ в Україні, чи рентабельна ця сфера та які проблеми ­можуть виникати. Діти захоплено долучалися до ­спілкування й задавали питання.

— Дуже сподобалася лекція. Дізналася багато нового. У мене були питання, на які я отримала вичерпні відповіді. Вони стосувалися правильного видобутку нафти й газу, — розповідає Дарина з 11-го класу Полтавської школи №22.

Також визначили найактивніших учасників заходів, вони отримали подарунки від компанії.

— Нам розповідали на прикладах про видобування, особливості свердловин в Україні, про головні міфи. Пояснювали, чому свердловини не викачують воду. Дізнався, що навіть теоретично ніхто не може провалитися в свердловину. Приємно було отримати подарунок за активність, — каже 11-класник Полтавської школи №38 Іван.

Також у вересні представники відділу комунікацій філії Полтавагазвидобування поспілкувалися з майбутніми журналістами — студентами Полтавського педагогічного університету. Із ними обговорили питання взаємодії ЗМІ із видобувними компаніями.

В Укргазвидобуванні переконані: такі зустрічі — корисна практика для молоді. Планують продовжувати працювати в цьому напрямку і наступного року провести лекції в інших школах міста.

ГПУ "Полтавагазвидобування" — філія державної газовидобувної компанії АТ "Укргазвидобування", що забезпечує майже 75% загального видобутку газу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Представники "Полтавагазвидобування" провели пізнавальні лекції для школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути