вівторок, 13 вересня 2016 06:50

Уряд схвалив заборону пропагандистських книжок із Росії

Кабмін схвалив закон про обмеження доступу в Україну російських книжок з антиукраїнською пропагандою. Його розробили за ініціативи віце-прем'єра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка, представника партії "Народний фронт".

— На останньому фестивалі "Книжковий Арсенал" (відбувся у квітні в Києві. — ГПУ) продавали антиукраїнські книжки російського пропагандиста Олександра Дугіна. Цього не має бути. Тому ми й розробили закон для захисту книжкового ринку, — говорить 48-річний В'ячеслав Кириленко. — Створимо громадську експертну раду. Вона даватиме дозвіл на розповсюдження книжки або заборонятиме її. Ця процедура стосуватиметься видань, що випускає країна-агресор. Російськомовні книжки, зроблені в Україні, не чіпатимуть. Також не потрібен дозвіл на літературу, яку громадяни ввозитимуть із РФ як ручну поклажу. Однак можуть завезти не більш як 10 примірників.

— До уваги братимемо не лише зміст книжки, а й репутацію видавництва. Чинитимемо, як із російськими акторами, що вороже висловлюються про нашу країну. І зараз не ­можуть грати в українських серіалах і фільмах, — каже видавець 49-річний Віталій Капранов. Він брав участь в обговоренні законо­проекту.

Його передали до Верховної Ради. Мають затвердити до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд схвалив заборону пропагандистських книжок із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути