середа, 15 серпня 2012 05:45

Повісилась онука Мустафи Джемілєва

14 серпня у кримському селищі Щебетівка під Феодосією поховали 10-річну Джаніке, онуку голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардепа-"нунсівця" 68-річного Мустафи Джемілєва. У понеділок дівчинку знайшли повішеною в повітці біля будинку.

— Батьки поїхали на море, а Джаніке та її молодшого брата залишили вдома, — розповідає російською 72-річна Олександра Федорівна із Щебетівки. — Дітей не взяли, бо вода в морі стала холодна. Коли ввечері повернулися додому, знайшли дівчинку повішеною. Кажуть, вона вирішила налякати батьків, і це обернулося трагедією. Та ми в це не віримо. Її тіло висіло надто високо, сама туди вона не залізла б. Тісно з їхньої родиною не спілкувалися, бо вони завжди трималися осторонь. Батьки дівчинки розводять коней. Джаніке вже в 3 роки міцно трималася в сідлі. У школі навчалася на "відмінно", займалася танцями. Усі казали, що буде артисткою.

Мати Джаніке — 37-річна Ельзара Абдулджелілова, старша дочка політика від першого шлюбу. Зараз він одружений із лідеркою кримськотатарських жінок — Сафінар.

Стосовно батьків Джаніке порушили кримінальну справу.

— Зараз проводимо розслідування обставин загибелі дівчинки, — кажуть у міліції Феодосії. — За доведення до самогубства передбачене покарання від семи до 10 років позбавлення волі.

Цього року на парламентських виборах Мустафа Джемілєв балотується від Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Він 12-й у списку кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Повісилась онука Мустафи Джемілєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути