пʼятниця, 24 липня 2009 08:00

Після Сорочинського ярмарку в селі більше хворіють

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

У дні проведення Сорочинського ярмарку в селі Великі Сорочинці на Полтавщині з його території вивозять десятки машин сміття — 80% від усього, що потрапляє на звалище протягом року.

— Проблема із сміттєзвалищем існує, — хитає головою сільський голова Юрій Донченко. — Я вже отримав припис санстанції навести на ньому лад. А що сільська рада може зробити? Воно переповнене. Для громади слугувало б ще років 20. Що далі буде — не уявляю. Тому від ярмарку маємо суцільний головний біль.

Місцевий житель Володимир, 42 роки, розповідає:

— Приїхав свояк, каже: "Та ви тут живете, як вареник у сметані. У вас же ярмарка". А що селянин із неї має? Одні проблеми. Народу їде маса з усіх усюд. Тільки вересень–жовтень — так і сплеск у селі інфекційних хвороб. Але про це чомусь ніхто не каже. Нещодавно горіло сміттєзвалище, що за 6 кілометрів від села. А там сотні кубів пластику. Хай би керівництво Сорочинського ярмарку хоч день подихало цим задушливим повітрям. Невже не можна організувати на ярмарку місця для збирання поліетиленових пляшок і вивозити їх на переробку. Та про людей ніхто не думає. Головне — аби урвати бабло.

Цьогоріч ярмарок триватиме з 19 до 23 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Після Сорочинського ярмарку в селі більше хворіють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути