Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2006 19:09

Портрет Путіна з"явився на гривні

"Володимир Путін — президент Росії, гривня". Із цим написом "Громадська Рада України" випустила тисячу сонет — так прийнято називати монету без викарбуваної вартості.

Громадська організація зайнялася карбуванням монет, бо її представники вважають, що Національний банк не розуміє агітаторської ролі грошей.

— У всьому світі заробляють на таких ювілейних грошах. Мільйони людей, отримавши на здачу монету з зображенням великих людей, вивозять їх до своїх країн і залишають у своїх колекціях, — каже Валентин Халецький 49 років, голова організації.

Покритикували Нацбанк. Той, мовляв, карбує монети з символами радіації, зображеннями тварин, рослин. Це, на думку організаторів, не може покращити стосунків із нашими сусідами, бо таку монету не захочуть мати українці.

Сонету з зображенням Путіна повезуть на монетну виставку, що незабаром проходитиме у Державній Думі Росії. Ринкова вартість такої сонети — 25 грн, але російським парламентаріям її роздаватимуть безкоштовно.

Валентин Халецький хоче переконатися, чи росіяни виявлять бажання мати монету, де ім"я їхнього президента буде написано українською. Пан Валентин розраховує, що в Росію згодом можна буде продати близько 20 млн сонет.

Володимир Путін став першим у серії президентів сусідніх держав, бо в Громадській раді вважають, що росіяни історично найближчі українцям. Наступним викарбують обличчя президента Білорусі Олександра Лукашенка, а потім Казахстану — Нурсултана Назарбаєва.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Путіна з"явився на гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути