Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 05:00

Поплавському викликали "швидку"

110 год. тривав національний пісенний телемарафон "Пісня об'єднує нас". Його транслювали в інтернеті та прямому ефірі на Першому національному. Дивилися глядачі у 155 країнах світу. У марафоні взяли участь 2012 учасників, які виконали три тисячі українських пісень. Україна побила рекорд Італії, встановлений два роки тому. Їхній марафон мав понад 103 год.

— Хочется популяризировать украинскую песню в мире и поддерживать украинский язык, — каже гендиректор Національної телерадіокомпанії Єгор Бенкендорф.

Український телемарафон стартував 29 березня о 5.30 у соцмережі "Сей.тіві". У прямому ефірі на каналі починається за два дні о 12.30. Закінчується 2 квітня о 12 год. 39 хв. і 27 с.

Першою виступає співачка 18-річна Рената. Цього року їй пророкували перемогу на відбірковому конкурсі Євробачення. На сцені переважно маловідомі виконавці. Із популярних — Ніна Матвієнко, Маша Собко, Павло Зібров, Алла Кудлай, Альоша. Виступи слухають 60 спостерігачів.

За правилами марафону, часовий проміжок між піснями — до 30 с. Кожен виконавець має право співати не більше як 4 год. Через цей час можна повторювати ту саму пісню. Українські артисти виконують по дві.

Режисером дійства був ректор Університету культури та мистецтв 62-річний Михайло Поплавський. Він не спав три доби. Через перевтому в суботу о 4.30 йому викликали "швидку".

— Я проспівала дві пісні, "Соловейко" і "Моя любов". Виступала в суботу десь о четвертій дня. Заради цього марафону відмовилася навіть від корпоративу. Як-не-як, мої пісні почули в 150 країнах світу, — говорить 21-річна Марія Собко телефоном.

Захід завершив виступ співачки Таїсії Повалій.

Зараз ви читаєте новину «Поплавському викликали "швидку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути