вівторок, 06 лютого 2018 00:50

Загинув засновник волонтерського проекту "Хунта"

4 лютого близько 12:50 у Дніпрі загинув волонтер 46-річний Леонід Краснопольський. Його машину "Кіа" на повороті протаранила "Тойота Прадо". Чоловік помер до приїзду медиків.

— В месте, где случилась авария, есть разделительная полоса, закрытая для движения. По словам очевидцев, "Прадо" летел именно по ней, — каже Костянтин Мельник, знайомий Леоніда. — Ходят слухи, что Леонида хотят сделать виновным в аварии, обмазывают того водителя.

Леонід Краснопольський родом із Донецька. Був дизайнером одягу, мав ательє. Випустив колекцію своєї торгової марки "Менстаун". З початком АТО допомагав українській армії. На нього донесла 19-річна донька партнерки по ательє. Леонід чотири дні був у полоні бойовиків. Його звільнили в рамках обміну. У липні ­2014-го з родиною переїхав до Дніпра. Шив одяг, бронежилети й рюкзаки для атовців.

"У Донецьку, до війни, мій паспорт лежав десь на полиці, між годинником і книжками. Зараз зі мною щодня. Він — частина мене. Ось історія з життя: я сиджу на допиті перед російським військовим на другому поверсі Донецького СБУ. В моєму телефоні знайшли фото пересування техніки. Надворі липень 2014 року. Співрозмовник тримає мій паспорт. "Можете объяснить свою проукраинскую позицию?" — питає. Гадаю, що так. Це вказано у моєму паспорті: громадянин України", — написав Леонід Краснопольський у день загибелі у "Фейсбук".

Краснопольський заснував волонтерський проект "Хунта". Був автором коміксу "Охоронці країни", головними героями якого стали бійці АТО. Частина коштів від продажу йшла на потреби армії.

Зараз ви читаєте новину «Загинув засновник волонтерського проекту "Хунта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути