Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 05:15

Підпалили автомобіль головного "свободівця" Рівного

Понад 200 активістів рівненського осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетували у вівторок обласну державну адміністрацію. Вимагали відставки губернатора Василя Берташа та висловлення недовіри меру Володимирові Хомку. На пікет вийшли через спробу підпалити автомобіль міського депутата Олексія Бучинського, голови місцевої "Свободи".

Увечері 11 листопада на просп. Миру, 11 невідомий кинув пластикову пляшку із запалювальною сумішшю в автомобіль "джилі", припаркований біля офісу "Свободи", і втік.

— Випадковий перехожий бачив, як підпалили автівку. Він забіг у сусідню з нашим офісом спортивну школу, взяв вогнегасник і загасив машину. Вогонь устиг пошкодити тільки капот. Коли після засідання фракції ми вийшли на вулицю, вже все скінчилося. Біля авто стояли пожежники й міліція, — розповідає Олександр Лащук, 34 роки, керівник фракції націоналістичного об'єднання в міськраді.

"Свободівці" вважають випадок погрозою й пов'язують його з викривальною діяльністю депутатів від об'єднання в обласній та міській радах.

— У такий спосіб нас хочуть залякати. Ми перейшли дорогу багатьом чиновникам, підприємцям-аферистам, які розкрадали державні гроші. Подумайте тільки, купували  для дитячих садків Рівного капусту по 13 гривень за кілограм, картоплю — по 7 гривень, у той час як місцеві фермери продають ці овочі щонайменше вдесятеро дешевше. Викрили земельні оборудки, не допустили будівництво автозаправки на водогоні, який забезпечує обласний центр водою. Ми розповіли правду про будинок мера Володимира Хомка, який він звів на земельній ділянці своєї сестри, — додає Олександр Лащук.

У міліції не розголошують прізвища свідка. Кажуть, він зможе впізнати винного. Щоправда, з його слів правоохоронці не змогли скласти фоторобот палія.

— За пошкодження майна шляхом підпалу порушили кримінальну справу. Постраждалий власник автомобіля оцінює завдані йому збитки в 10 тисяч гривень. На місці вилучили саморобний підпалювальний пристрій. Проводимо його експертизу, — пояснює Інна Березовська, 34 роки, помічник начальника Рівненського міського відділу міліції.

Зараз ви читаєте новину «Підпалили автомобіль головного "свободівця" Рівного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути