пʼятниця, 24 березня 2017 07:00

Під Маріуполем відбувся найпотужніший бій цього року

"Окупанти валять по українських морпіхах з усього, що є, — написали 20 березня у соцмережі волонтери центру "Народний проект". — Наші хлопці достойно відповідають. Знищили ворожий опорний пункт разом із терористами. У бій вступили російські танки. Раніше працювали тільки вночі. Уперше вийшли вдень".

— Вранці поблизу селища Водяного під Маріуполем почався бій. О 9:30 піхота бойовиків пішла в наступ на українські позиції. Наші висунулися на їхні, — розповіли у штабі АТО. — Об 11:30 ворог застосував артилерію й установки "Град". Тоді наші хлопці відійшли на свої позиції. Бій закінчився. Це було найпотужніше зіткнення після бою на Світлодарській дузі торік у ­грудні.

Російські військові випустили по українській армії понад 40 снарядів 152-го і 122-го калібрів, 65 разів вистрелили з "Градів". Сім військових отримали поранення, двоє — загинули. Наші знищили щонайменше вісьмох окупантів, поранили — 16.

— Триває боротьба на тактичному рівні, — каже колишній заступник начальника Генштабу 63-річний Ігор Романенко. — Біля Водяного бойовики утримують висоту "Дерзкая". Із неї контролюють вогнем селище Пікузи (раніше Комінтернове. — ГПУ). За останній місяць наші війська просунулися вперед у сірій зоні на цій ділянці. Щоб отримати тактичну перевагу, було б добре взяти цю висоту. Ще в січні за неї точилися серйозні бої. Але у наших відбулася ротація. Бойовики цим скористалися, збудували укріплення. Тепер узяти висоту проблематично. Однак бої тривають: атаки переходять в оборону й навпаки.

Маріупольський напрямок — важливий для Росії. Це — дорога на Крим. Вони випробовують наші сили. І роблять це, коли політична ситуація в Україні стає напруженою. Зараз це відбулося у зв'язку з блокадою. Росія прагне ще більше загострити ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Під Маріуполем відбувся найпотужніший бій цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути