пʼятниця, 05 квітня 2013 07:00

Перон обвалився під час прибуття потягу

Автор: фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Люди перестрибують через обвалену плиту на столичній станції ”Вишгородська” 2 квітня. Так заходять до вільного вагона електрички, бо інші переповнені
Люди перестрибують через обвалену плиту на столичній станції ”Вишгородська” 2 квітня. Так заходять до вільного вагона електрички, бо інші переповнені

2 квітня о 9.05 у столичному районі Куренівка провалилася плита на платформі залізничної станції "Вишгородська". Це трапилося, коли прибувала електричка. На пероні чекали близько 40 пасажирів. На місці обвалу ніхто не стояв.

"Вишгородську" відкрили 1958-го. Позаторік вона стала однією із зупинок міської кільцевої електрички. Поряд приватний сектор, через дорогу торговельний центр "Куренівський". Плита завдовжки 6 м і завширшки 1,5 м стояла на метрових палях. Обвалилась майже посередині платформи.

— Людей було багато, бо один із потягів відмінили. З каси десь під 50 білетів продали. Близько дев'ятої години прибіг охоронець, кричав, що плита впала. Подумала, невже когось задавило. Але ніхто не кричав, — згадує касирка Марія Ангеловська, 50 років. — Ми зв'язалися з начальством, ті кажуть: не панікувати. А тут зразу состав під'їхав, люди самі полізли через дірку, щоб пофотографуватись.

Близько 11.00 на потрісканому асфальті платформи курять четверо робітників у жовтогарячих спецівках. Місце обвалу обтягнуте яскравими стрічками. Поряд — троє міліціонерів щось записують у блокноти. На іншому боці обвалу — з десяток чоловіків у костюмах стоять біля білої плити, яку привезли сьогодні вранці для заміни в аварійному місці.

— Привезли міняти стару плиту на нову, а провалилося в іншому місці. Рухнула вона через старість. Ми ремонтуємо станцію, — обводить руками 46-річний Віктор. Прізвища та посаду називати не хоче. На станції де-не-де видніються нові білі плити серед старого асфальту. Їх замінили минулого тижня.

За 20 хв. на дрезині з краном привозять нову плиту. Двоє працівників залазять у яму і кайлами розбивають уламки старої. Ще двоє "болгарками" відрізають металеві перекриття колії. Їх обступають два десятки чоловіків на платформі — міліціонери, представники Укрзалізниці та журналісти.

— Бл...дь, не мішайте работать, — тихо матюкається один з робітників.

Краном за 2 хв. ставлять нову плиту. Дірки між нею та платформою забивають уламками та цеглою. Аварійну з іншого боку замінюють за 3 год.

У вівторок за фактом обвалення перону транспортна прокуратура міста порушила кримінальне провадження.

В елітному мікрорайоні зсунувся ґрунт

1 квітня зі схилу Замкової гори зсунувся ґрунт із талим снігом на будинки по вул. Воздвиженській у Подільському районі столиці. Шар із води та бруду залив двори будинків №1, 2, 3, дитячий майданчик і припарковане авто "Деу Ланос". На місці зсуву колись було церковне кладовище.

— У нашому будинку тільки п'ять квартир, де живуть люди. Інші здають під офіси. Наступного разу земля може сповзти і завалити нас, — каже 78-річна Галина Перескіпна з будинку №1.

Верхній шар ґрунту сповзає через перенасичення його водою, пояснює Василь Боковий, головний гідрогеолог столиці.

Мікрорайон "Воздвиженка" вважають елітним. Нові будинки зводити там почали в 1990-х. Ціна квадратного метра в апартаментах становить $3,5 тис., в особняках — $3,8 тис. Район заселений на 40%.

Зараз ви читаєте новину «Перон обвалився під час прибуття потягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути