пʼятниця, 28 вересня 2018 00:40

Отруювач Скрипаля має звання героя Росії за участь у війні на Донбасі

Англійські розслідувачі назвали справжнє ім'я одного з отруювачів колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії у місті Солсбері у березні цього року. Чоловіка, що прибув до Великої Британії як Руслан Боширов, насправді звати Анатолій Чепіга. Він — полковник військової розвідки, герой Росії, учасник військових дій на українському Донбасі та в Чечні.

Чепіга народився 5 травня 1979 року в селі Ніколаєвка в Амурській області. Закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище в Благовіщенську — це один із центрів підготовки розвідників та спецназу. Тричі їздив у відрядження до Чечні. Має понад 20 нагород.

2014-го отримав звання Герой Російської Федерації. Розслідувачі вважають, за участь у війні на Донбасі.

Британці знайшли його фото з Чечні на сайті військового училища. Раніше дізналися, що людей із даними Руслана Боширова і його напарника Олександра Петрова не існувало до 2009-го.

2 березня цього року двоє російських розвідників під цими іменами прибули до Британії і скоїли замах на свого колишнього свого колегу Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Використали нервово-паралітичну отруту "Новачок". Привезли її у флаконі з-під парфумів.

Боширов і Петров на російському пропагандистському телеканалі "Раша тудей" розповіли, що працюють фітнес-тренерами. До Великої Британії їздили як туристи.

Зараз ви читаєте новину «Отруювач Скрипаля має звання героя Росії за участь у війні на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути