пʼятниця, 16 лютого 2018 00:10

Олег Сенцов подзвонив додому з в'язниці

Український кінорежисер 41-річний Олег Сенцов 14 лютого зателефонував із російської колонії двоюрідній сестрі Наталії Каплан.

"Каже, передача і гроші на рахунок поки що не потрібні. Як і раніше, відмовляється від побачень. Сказав: "Я чекаю іншого". Чесно йому відповіла, поки що — ступор повний. Киває на обмін полоненими. Я знову намагалася йому пояснити, що політв'язні відокремлені від полонених і його цей процес не стосується. Здається, він цього досі не розуміє", — написала в соцмережі двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан, 37 років.

Олег відмовився від побачень із рідними. Мовляв, що йому так легше триматися. Зв'язок підтримував через листи, що не завжди доходили.

Олега Сенцова арештували 12 травня 2014-го в Сімферополі працівники російської Федеральної служби безпеки. Звинуватили в тероризмі. У серпні 2015-го військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

У середині жовтня 2017-го доставили у колонію в місті Лабитнангі на півострові Ямал у Сибірі. Це зробили, бо бояться пікетів на його підтримку, вважає адвокат Дмитро Дінзе.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов подзвонив додому з в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути