четвер, 16 вересня 2021 00:11

Окупанти убили п'ятьох військових за три дні
5

Із 11 по 13 вересня Україна втратила на Донбасі п’ятьох бійців. На фото Олексій Куленко
Фото: UMOLODA.KYIV.UA
Дем’ян Данилів
Денис Герман
Артур Голуб
Валентин Чепурний

Майже 40 разів обстріляли російські найманці захисників України на Донбасі з 10 по 13 вересня. Били з автоматів, кулеметів, гранатометів і мінометів. Залізничну станцію Скотувата в Ясинуватському районі на Донеччині та селище Кримське Новоайдарського району на Луганщині накрили вогнем артилерії.

Уранці 11 вересня від осколків міни загинув 36‑річний Олексій Куленко з 57‑ї мотопіхотної бригади ім. Костя Гордієнка. Бойовики обстріляли позиції його підрозділу на околиці села Причепилівка Новоайдарського району на Луганщині. Поранення отримали ще троє воїнів.

Куленко родом із села Покотилове ­Новоархангельського району Кіровоградської області. До війська пішов у квітні 2021 року. Служив у 17‑му окремому мотопіхотному батальйоні.

Вдома в нього залишилися батько та троє дітей.

Пообіді 11 вересня в результаті артилерійського обстрілу з боку російських найманців загинув 31‑річний Денис Герман, розвідник 74‑го окремого розвідувального батальйону.

Денис родом із Запоріжжя. Закінчив школу №91, Запорізький класичний ліцей за спеціальністю "Правознавство", здобув кваліфікацію магістра права. 29 вересня йому мало виповнитися 32 роки.

12 вересня біля села Верхньоторецьке на Донеччині бойовики вдарили протитанковою ракетою по вантажівці МАЗ 503‑го батальйону морської піхоти. Загинув водій 27‑річний Артур Голуб, ще дев'ятеро бійців травмувалися.

Артур Голуб родом із райцентру Малин на Житомирщині. 2020‑го закінчив на­вчання в Національному університеті біо­ресурсів і природокористування. Півтора року тому пішов на службу. Був водієм вантажівки. Вдома залишилася мати.

У неділю 12 вересня найманці вдарили з артилерії по західній околиці села Кримське Новоайдарського району на Луганщині. Загинув 34‑річний Валентин Чепурний. Напередодні він звільнився з 57‑ї мотопіхотної бригади — закінчився контракт.

Валентин Чепурний жив у ­селищі Високопілля Бериславського ­району ­Херсонської області. З 2018 року служив у Збройних силах України. 11 вересня в нього був останній день служби. Наступного дня заїхав попрощатися з побратимами й забрати речі, як позиції вкрило артилерійським вогнем. Чепурний із трьома товаришами кинулися в укриття. Біг крайнім, міна калібру 120 мм розірвалася в кількох метрах.

13 вересня в Новоайдарському районі Луганської області загинув 24‑річний Дем'ян Данилів з села Рудники Стрийського району Львівської області. У нього влучив російський снайпер.

Так зване перемир'я на Донбасі діє з 27 липня 2020‑го. За цей час російські найманці порушили його 2,5 тис. разів. Убили понад 60 українських військових. 28 серпня вперше з 2017 року окупанти обстріляли Авдіївку, влучили в будинки місцевих. У місті зупинили рух залізничного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти убили п'ятьох військових за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути