пʼятниця, 23 грудня 2011 07:15

Новорічних листівок на пошті більше російською мовою

Близько 10.00 у поштовому міні-маркеті, що у столичному Головпоштамті, з десяток людей вибирають новорічні листівки. З одного боку на полицях коштують від 3 грн, навпроти — по 70 коп. Через вузькі проходи покупцям важко розминутися.

— Спасибо. До свиданья. Счастливого Нового года, — чути що кілька хвилин голос касирки.

Киянин 74-річний Володимир Бодяковський схилився над найдешевшими листівками. Одну підносить ближче до очей. Він у великих окулярах. Розглядає, кладе на місце. Обирає дві однакові — темно-сині із запаленою свічкою. До них бере конверт за 50 коп.

— Син у Харкові 30 років живе, дружина звідти, — каже російською. — Листівки йому щороку шлю. Пишу звичайне привітання: "C Новым годом! Желаю здоровья, счастья, долгих лет жизни". Букви через зір роблю великі, тому влазить ще ім'я, підпис, і все. Йому ж приємно буде. Другою сусідів привітаю. Вони мені по хліб ходять, в аптеку, коли хворію. Два роки тому інфаркт переніс. А жінка моя померла 2003-го.

61-річна Ольга Куцева вітальну листівку вибирає півгодини.

— Специально такую хочу, чтобы "вітаю, бажаю" было написано. Племянник любит, когда на украинском присылаю, — пояснює. — Всі родичі живуть у Хабаровську, спілкуюся та фото відсилаю через онука в інтернеті. Листівка важлива для двоюрідної онуки й батька, якому вже 94 роки. Поки що жодної гарної не знайшла, з дракончиками взагалі не має. Зате російською — скільки хочеш.

Ольга Яківна зупиняється на листівці за 7 грн із зображенням хвойної гілочки та іграшками. Йде до операційної зали зважувати. Виходить 38 г.

— Ще за авіалист треба буде заплатити 10 гривень. Відправляти буду з відділення біля будинку, — кладе листівку до чорної сумки з тканини.

Чергую близько 40 хв. біля поштової скриньки, що всередині операційної зали. Підходить лише Раїса Кисленко, 55 років.

— Бачила, зараз відправляють багато листівок, — Раїса Іванівна засовує конверти в скриньку. — От я сім штук написала — знайомій, подрузі, родичам. Торік шість відправила, а отримала сім. Тепер маю ж і я стільки написати. Десь 12 гривень разом вийшло, це недорого. А по телефону вітати — не те буде. Пишу однаково всім: бажаю здоров'я і щастя. У кінці завжди кличу в гості й цілую.

— Щороку на новорічні свята відправляють дедалі більше листівок, — розказує Костянтин Голишев із прес-служби "Укрпошти". — Спаду ми не помічаємо.

Зараз ви читаєте новину «Новорічних листівок на пошті більше російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути