середа, 26 вересня 2012 07:30

Настоятель Лаври забрав у журналістки телефон

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло затуляє рота журналістці Ксенії Карпенко. Відбирати телефон йому допомагали двоє чоловіків у рясах
Настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло затуляє рота журналістці Ксенії Карпенко. Відбирати телефон йому допомагали двоє чоловіків у рясах

24 вересня настоятель Києво-Печерської лаври у столиці владика Павло, 51 рік, відібрав мобільний телефон у журналістки 25-річної Ксенії Карпенко. На нього вона записувала коментар священнослужителя. Айфон владика відбирав, скрутивши журналістці руки та з криками про блуд, гріховність і аборти.

— Мы выполняли редакционное задание, должны были сфотографировать настоятеля с машиной. Когда он появился, то сел в салон. Подъехал несколько метров и вышел к нам. Ксения, рассказав, что мы здесь делаем, попросила его прокомментировать "почему батюшки ездят на таких шикарных авто?" — розповідає фотограф 38-річна Наталія Кравчук. Вона була свідком інциденту.

Спершу владика коректно говорив з кореспонденткою, але потім разом з іншими священиками почав викручувати їй руки.

— Він кричав, що ми дуже грішні. Скрутив дівчинку, яка має 1 метр 60 сантиметрів. Руками закрив її рот і вихопив телефон. Йому активно допомагали двоє здорових дядьків у рясах. Я все зняла на камеру та кинулася на допомогу. Ми викликали міліцію. Коли вони приїхали, то Павло заявив, що ніякого телефону не було. Але в мене на фото все зафіксовано. Ксенія написала заяву про крадіжку, а їй кажуть: прийдіть завтра. Я у владики спитала: "Отче, а де ваше смиріння?". А він почав кричати, що ми божевільні, — додає фотограф.

У вівторок настоятель Лаври попросив захисту у Верховної Ради та президента:

— Прошу прийняти якісь заходи по відношенню до божевільних журналістів. Підкреслюю — до божевільних журналістів — не до всіх. Якщо у нас твориться таке беззаконня, потрібно наводити порядок.

Владика Павло не вперше некоректно поводиться з журналістами. Торік кореспонденту Михайлові Ткачу у відповідь на запитання про ресторани в Лаврі й дорогі машини погрожував розбити камеру.

Зараз ви читаєте новину «Настоятель Лаври забрав у журналістки телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути