Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2017 00:35

Наші військові потіснили бойовиків на Світлодарській дузі

"На Світлодарській дузі у нас з'явилися нові позиції. Хлопці постарались і все зробили тихо. Сепари потім активізувалися, але було пізно. Позиції — наші. Вже й опорні пункти на них стоять", — написав 11 січня у соціальній мережі "Фейсбук" волонтер Юрій Мисягін. Це підтвердили у Міністерстві оборони.

— Останніми днями тривали серйозні бої. Наші підрозділи зайняли важливі позиції. Але в межах лінії розмежування. Мінські угоди не порушені, — каже речник з питань АТО 43-річний Олександр Мотузяник.

— За неповний місяць боїв на Світлодарській дузі загинули 10 наших бійців і близько 200 ворогів. Значна частина — кадрові російські військові, — каже експерт 41-річний Олексій Арестович. — Росіяни зайшли вночі на третю добу боїв. Їх підняли по тривозі в Ростовській ­області, бо бойовики мали проблеми. Основний склад "армійських корпусів" ЛНР і ДНР — "15-тисячники". Ті, що пішли воювати за 15 тисяч рублів (6,8 тис. грн. — ГПУ). Безробітні, яким їсти нічого. Вояки з них такі собі. Їх кидають у піхотні бої, де має бути мотивований навчений персонал. Вони розбігаються.

Дебальцевський напрямок — незручний для наступу через вузькі шляхи. Навіть курсант вирахує два-три ходи, які можна там зробити. І накриє артилерією. Що й було зроблено. Накопичити сили ворогу складно. Зібрати батальйон — треба 300 машин і 600 людей. Займають 5 квадратних кілометрів. Такі ділянки наші добре знають, бо воюють там третій рік. Росіянам же треба три доби безперервно працювати, щоб вивчити місцевість. Доки пересувають війська, наші луплять артилерією. Тому в них такі втрати.

23 грудня українські військові взяли під контроль селище Новолуганське у районі Світлодарської дуги. Бійці зайняли висоти, з яких добрий огляд на десятки кілометрів, і зайшли до селища, каже комбат батальйону "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Наші військові потіснили бойовиків на Світлодарській дузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути