четвер, 16 жовтня 2008 15:54

На виплату компенсацій не вистачає 26 мільйонів

Вінницька область отримала з держбюджету обіцяні урядом 50 млн грн на подолання наслідків повені. Половина цієї суми призначена на виплату компенсацій за втрачене чи пошкоджене житло.

— Людям повністю виплачено 25 мільйонів, однак цього виявилося мало, — каже заступник голови Вінницької обладміністрації Василь Жердецький, 58 років. — Спочатку рахували по 2 тисячі за квадратний метр знищеного житла і виплачували за максимум — 60 квадратних метрів. Згодом Кабмін підвищив розрахунок до 3850 гривень за квадратний метр, а обмеження площі скасував. Після перерахунку виявилося, що області не вистачає 26 мільйонів. Ми звернулися до уряду. Нам обіцяли, але лише після того, як людям будуть виплачені раніше отримані гроші. Цю умову ми виконали.

Із 25 млн грн, виділених на відбудову зруйнованих об"єктів, освоєно 9,5 млн.

Відремонтовані дитсадок у селі Серебрії та дитсадок N 3 у Могилеві-Подільському. До листопада запрацюють школа та медичний коледж у селі Жван. Відновили 11 із 12 підтоплених лікарень, 11 із 14 шкіл, сім із восьми дитсадків. Із 23 пошкоджених автомобільних мостів відремонтовано 10. Відновлено 71 із 84 км пошкоджених доріг.

Зараз ви читаєте новину «На виплату компенсацій не вистачає 26 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути