вівторок, 19 грудня 2017 05:56

На відновлення аеропорту виділять 350 мільйонів

Із травня наступного року з полтавського аеропорту здійснюватимуться рейси пасажирських літаків до Туреччини. Про це повідомляють туристичні агентства.

Тут не обслуговували пасажирських рейсів понад 10 років. Лише чартерні. Жителі Полтави й області користувалися аеропортами Харкова чи Києва.

— Вильоти здійснюватимуться щосереди та суботи. Вартість перельоту і путівки стартуватиме від 220 доларів, — каже Віталій Лудан, 48 років, представник одного з українських туроператорів.

В аеропорту не підтверджують заяву агентств.

— Підприємство не готове до міжнародних рейсів, — каже 56-річний Юрій Колісник, виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Аеропорт-Полтава". — Інформацію про вильоти прочитав в інтернеті. З Полтавської облдержадміністрації мені нічого про це не говорили.

Рейси здійснюватимуться, але спершу аеропорт має отримати статус національного.

— Хочемо це зробити в січні 2018-го, — говорить перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький, 41 рік. — Потрібно відремонтувати злітну смугу, подбати про освітлення й обгородити периметр. Додатково — організувати роботу митниці й прикордонної служби. Кілька українських авіакомпаній зацікавлені в цьому як інвестори.

На відновлення аеропорту до 2020 року мають виділити 350 млн грн — з обласного бюджету та в рамках Урядової програми підтримки транспорту.

Зараз ви читаєте новину «На відновлення аеропорту виділять 350 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути