пʼятниця, 08 червня 2012 00:30

На відреставрованому Андріївському узвозі забилася каналізація

На столичному Андріївському узвозі 1 червня, за два дні до відкриття вулиці після восьмимісячної реконструкції, з-під бруківки посеред перехрестя із вул. Боричів Тік потоком лилася вода. Люди подумали, що прорвало нещодавно прокладені нові каналізаційні труби.

— Два фонтанчики заввишки сантиметрів 40 побачив близько вісімнадцятої вечора, коли гуляв узвозом. Вода була коричневого кольору, — каже 26-річний Михайло Петях, адміністратор веб-сайтів.

Навколо утворилася калюжа, вода стікала у бік Контрактової площі.

— Там були працівники Водоканалу, чоловік п'ять. Певно, ті, що раніше прокладали труби. Виглядали розгублено. Стояли і чухали голови, не знали що робити, — додає Михайло.

У середу зранку на Андріївському узвозі робочі на будинках кріплять зливостоки. Перехожих і торговців не багато.

— Пару днів тому каналізація забилася, але там скоро все відремонтували, — каже один з робочих років 25. Не називається. Невисокого зросту, в чорній майці та спортивних штанях. — Великий фонтан на цьому місці був 10 травня зранку. Але його ніхто, крім нас, не бачив. Інших проривів не було. Дивіться, я його зняв на відео.

На маленькому екрані потертої "Нокіа" видно, що вода б'є на 2-3 м.

Торговці та працівники магазинів, кафе і галерей біля перехрестя з Боричевим Током кажуть, прориву не бачили.

— Тут если бы что-то не так сделали, мы бы сразу шум подняли. Заинтересованы власть поругать, — майстриня поправляє на вуличній розкладці пластикові та глиняні сувеніри. — Тут ще буде багато сюрпризів. Коли проводили ремонт, біля нашого будинку загородили все зеленим парканом. Привезли новенькі сині труби всередині з білим. Вони імпортні, дуже дорогі. У вікна ми потім бачили, що кладуть старі чугунні. Ці нові, значить, кудись продали.

За останній тиждень жодного виклику на Андріївський узвіз "Київводоканал" не приймав, кажуть там.

— Витік води стався внаслідок звичайної робочої процедури промивання ливневої каналізації. За допомогою спеціалізованої техніки її оперативно прочистили, наслідки витоку води ліквідували, — розповідають у Головному управлінні капітального будівництва Київської міської держадміністрації.

На реставрацію Андріївського узвозу витратили 45 млн грн. Замінили інженерні мережі, бруківку, встановили ліхтарі, пофарбували частину будинків у жовтий колір.

Зараз ви читаєте новину «На відреставрованому Андріївському узвозі забилася каналізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути