пʼятниця, 22 лютого 2013 07:15

Колонія Луценка заробила на побаченнях 180 тисяч гривень

Година побачення із засудженими Менської виправної колонії №91 у селищі Макошине на Чернігівщині обходиться у 4 грн. Минулого місяця журналіст видання "Коммерсант" написав, що за 3 год. спілкування із ув'язненим там екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком заплатив 12 грн.

— У цю суму входить опалення приміщення — 27 копійок, споживання електроенергії — 35 копійок, заробітна плата обслуговуючого персоналу — 95 копійок, поточний ремонт приміщення, меблів, обладнання, належностей, інвентарю — 1 гривня 43 копійки, спрацьованість переліченого — 1 гривня, — порахував Сергій Сидоренко, перший заступник голови Державної пенітенціарної служби.

Оплачують побачення засуджені, їхні родичі чи інші особи власним коштом, уточнюють у відомстві. Готівку вносять у касу установи. Натомість отримують квитанцію. Безготівковою формою розрахунку теж можна скористатися. Тоді гроші вносять на рахунок установи. Жодних пільг законодавство не передбачає.

— 2012-го Менська виправна колонія номер 91 отримала за побачення 182 тисячі 674 гривні. Їх використали на утримання та покращення умов кімнат побачень, — уточнює Сидоренко.

У слідчих ізоляторах та установах виконання покарань вартість короткострокових  побачень різна. Але не перевищує 4,7 грн/год. Тривалість може бути від 2 до 4 год. Довші побачення коштують від 30 грн за добу.

— Вони проводяться у звичайних житлових кімнатах. Там є ліжко, приліжкова тумбочка, шафа для одягу, стілець, обідній стіл, настінний годинник, гучномовець. Також загальні кухня, душова, санвузол з умивальником, — пояснює заступник голови. — Є кімнати підвищеного комфорту з покращеним інтер'єром. У них обладнано окрему кухню, кімнату для відпочинку, хол, ванну або душову кабіну. Вони облаштовані сучасною сантехнікою, встановлені електрична або газова плита, мікрохвильова піч, електрочайник, телевізор, холодильник, кондиціонер, пральна машина-автомат. Вартість — від 50 до 100 гривень на добу.

У суму також входить вивезення сміття, прання та знос постільної білизни, споживання гарячої, холодної води і дезінфекція приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Колонія Луценка заробила на побаченнях 180 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути