Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2012 06:00

На суд Тимошенко пригнали три автобуси "Беркута"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Прихильники Юлії Тимошенко мітингують у вівторок біля Вищого спеціалізованого суду в Києві
Прихильники Юлії Тимошенко мітингують у вівторок біля Вищого спеціалізованого суду в Києві

Біля пам'ятника Пилипу Орлику в Києві збираються близько сотні мітингувальників з усієї України. О 9.00 у вівторок вони прийшли під Вищий спеціалізований суд, де мають розглядати касацію в газовій справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Більшість із присутніх поверх одягу натягли білі футболки "Фрі Юля". Тримають прапори "Батьківщини", транспаранти із зображенням Тимошенко і написами областей, з яких приїхали. До них підходить заступник Юлії Тимошенко по партії 48-річний Олександр Турчинов. Він теж у білій футболці.

— Цим судом керує брат Пшонки, — каже Олександр Турчинов присутнім. — Тому чекає розпорядження Януковича, що робити з Тимошенко.

— Її на суді не буде. Але вона чуствує, що ми з нею, — каже 63-річна Валентина Олійник із Києва. — Думаю, її сьогодні звільнять. Хіба що якесь указаніє дасть Янукович і скаже: "Фас!". Ну це вже буде вообщє. Я закончила вісім класів, не маю вищої освіти і то понімаю: це не те, що мете.

Мітингувальників оточують кілька десятків міліціонерів. За поворотом припарковані три автобуси із "Беркутом". Підганяють білий фургон із звукопідсилювальною апаратурою. Включають пісню "Юля косу носить". Люди ховаються від дощу під парасолі.

У залі засідань на першому поверсі, де зібралися журналісти, перед камерами стає адвокат Юлії Тимошенко, "бютівець" Сергій Власенко, 45 років.

— Навіть присутність Господа Бога не зробить цей суд незалежним при наявності Януковича на іншій стороні телефонної слухавки, — каже.

Сергій Власенко йде сходами на другий поверх. Там за 30 хв мають почати розглядати касацію. За годину засідання переносять на перший поверх. Зала переповнена пресою та депутатами-опозиціонерами.

— У цій залі приймали рішення про проведення третього туру 2004 року, — каже "бютівець" 45-річний Андрій Шкіль. — Це символічно. Може, ця зала переможна?

Заходять спостерігачі: польський екс-президент Олександр Кваснєвський і Пету Кокс, екс-президент Європарламенту. Головуючий суддя Станістав Міщенко питає, чи є відводи трьом суддям. Захисники кажуть, що ні.

Прокурор Оксана Дрогобицька просить перенести засідання до отримання результатів судово-медичної експертизи стану здоров'я Юлії Тимошенко. На це напередодні дали час до 10 липня судді в Харкові. Там Тимошенко звинувачується по справі ухиляння від сплати податків.

Судді йдуть у нарадчу кімнату. За годину переносять розгляд касації на 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «На суд Тимошенко пригнали три автобуси "Беркута"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути