пʼятниця, 20 вересня 2019 00:51

На окупованому Донбасі перерахують людей

Із 1 по 14 жовтня бойовики проведуть перепис населення в окупованій частині Донецької області. З 4 по 18 жовтня це робитимуть на окупованій Луганщині.

— Питатимуть стать, вік, дату народження, місце реєстрації, національність, освіту, володіння мовами, де беру гроші на їжу й оплату комунальних, — розповідає 43-річний Анатолій Марченко з Донецька. — Жінки мають сказати за всіх своїх дітей. Будуть і особисті питання: вплив конфлікту на життя, хто винен у конфлікті на Донбасі, ставлення до громадянства ДНР.

У листі буде 33 запитання. Прізвища, імена та по батькові жителів не вказуватимуть.

— Якщо в тебе є діти, відповідатимеш за них у анкеті. Підпис ставити не потрібно, — каже 58-річна Раїса Миколаївна з окупованої Макіївки на Донеччині. — Паспорт при цьому не треба.

Перепис оплатять із бюджету Росії.

— Від планів Кремля залежить, що напишуть у результатах, — каже політолог Олег Саакян, 24 роки. — Точно побачимо завищені цифри, спотворені у вигідний для Росії бік. Щоб на переговорах розповідати, що на окупованій частині Донбасу живуть багато людей, багато виїхало на підконтрольні території, але повернулися "через нестерпне життя". Тих, хто під час перепису не був на місці, вважатимуть переселенцями. У таких можуть відібрати квартири під приводом — "хтось кинув нас у важкий час, а комусь жити ніде".

Зараз ви читаєте новину «На окупованому Донбасі перерахують людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути