вівторок, 18 травня 2010 10:08

На конкурсі трактористи виорали 20 гектарів

На конкурсі трактористи виорали 20 гектарів

— Нє, ну ти подивися, рве той трактор, як тузік грєлку! А я на ньому 14 років працюю. Получив новеньким. Ми з ним видно й на пенсію підемо, — каже 50-річний Віктор Ільчук із села Заливанщина Калинівського району на Вінниччині. Його трактор МТЗ-80 разом з іншими привезли до сусіднього села Гущинці. Там 12 травня серед студентів аграрних навчальних закладів визначали кращого тракториста України. Трактори надали три місцевих сільськогосподарських підприємства.

Конкурсанти готують техніку до оранки.

Наступний етап змагань — оранка на швидкість та якість. Борозна має бути 22–25 см завглибшки. Для конкурсу виділили 20 га поля місцевого сільського господарства "Південний Буг".

— Якби вигорали всі 100 гектарів, то підприємство було б щасливе, — каже сільський голова Гущинців 36-річний Михайло Довгополюк. — Тут вже багато років не обробляли землю.

За конкурсом спостерігає Олександр Акімов, 40 років, із Міністерства освіти:

— Для економіки держави потрібні люди, які будуть трудитися на полі, вирощувати хліб. Багато маємо юристів та економістів, а на полі нікому працювати.

— Так, це велика проблема, — погоджується 50-річний Анатолій Олійник, голова товариства "Калинівський райагрохім". — Працюють у нас чоловіки ще з 1980-х. Ми й іноземну техніку закупили. Зарплатня від 2 до 3,5 тисячі гривень. А на збирання зернових — до 20 тисяч платимо. А молодь не йде.

Найвправнішим серед учасників виявився 18-річний Володимир Ярмольчук із Рівненської області. Протягом року він щомісяця отримуватиме 600 грн президентської стипендії.

— Хочу працювати для людей. — каже Володимир. — Важко готувався до конкурсу, учився ночами, зубрив на уроках.

Зараз ви читаєте новину «На конкурсі трактористи виорали 20 гектарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути