Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 07:00

На День Святого Миколая роздали 10 тисяч подарунків

Автор: фото: Святослав ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
  Громадський діяч Микола Даневич у капличці Святого Миколая в Голосіївському районі столиці дарує дітям ”миколайчики”. Благодійністю займається не один рік
Громадський діяч Микола Даневич у капличці Святого Миколая в Голосіївському районі столиці дарує дітям ”миколайчики”. Благодійністю займається не один рік

— Інколи ми самі маємо створювати дива з тим, щоб віра в добро і в людяність жила. Коли я був маленький, із нетерпінням чекав свята Миколая Чудотворця. Чекав того моменту, коли вранці, засунувши руку під подушку, знаходив там гостинець — медовий пряник. Бабуся пояснювала, що це "миколайчик" від Святого Миколая, і казала, що в цей день усі мають бути щасливі — й ті, що роблять дарунки, й ті, хто їх отримує, — говорить громадський діяч 46-річний Микола Даневич, який до Святого Миколая роздав понад 10 тис. "миколайчиків".

Подарунки отримали більшість дитсадків Голосіївського району столиці, Будинок дитячо-юнацької творчості, дитячі спортивні заклади, районні організації ветеранів і чорнобильців, благодійні "Червоний хрест" і "Мати Тереза", міська клінічна лікарня №10.

— Попросив вихователів дитячих садочків покласти "миколайчики" дітям під подушки, аби, прокинувшись та сунувши руку туди, маленькі голосіївці знайшли медовий гостинець від Святого Миколая, — розповідає Даневич. — Усім дітям потрібна велика увага суспільства, але найбільшої турботи потребують маленькі сироти та діти, які мають проблеми зі здоров'ям. Тому значна частина подарунків була передана через соціальні служби спеціалізованим дитячим закладам для малюків, які не мають батьків, Центру реабілітації дітей із діагнозом дитячий церебральний параліч та Центру реабілітації інвалідів району.

Діти, які відвідують недільні школи при храмах району, також отримають на Святого Миколая медові гостинці. Солодкі радощі не оминуть і всіх талановитих малюків, які займаються в гуртках і творчих колективах районного Будинку дитячої та юнацької творчості.

— Життєвий досвід свідчить: той, хто віддає, більше отримує. Історія про хлопчика Ніколасіуса, який став священником Миколаєм та все своє життя допомагав ближнім і якого було визнано святим, має вчити. Вчити не втрачати краще, що є в людині, у цей кризовий час, — вважає Микола Даневич.

Громадський діяч роздає подарунки на Святого Миколая не перший рік.

Зараз ви читаєте новину «На День Святого Миколая роздали 10 тисяч подарунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути