вівторок, 19 грудня 2017 00:10

Муженко розповів про перший бій біля Криму

Під час окупації Криму 2014-го для захисту Херсонщини вдалося зібрати лише 8 тис. українських військових. Про це розповів начальник Генштабу 56-річний Віктор Муженко.

Формували групу на полігоні "Широкий Лан". Розмістили на півдні області, неподалік адміністративної межі з окупованим Кримом. Саме тоді відбувся перший бій з окупантами.

— Крім штатних підрозділів, десантних і аеромобільних бригад, ми тоді могли вивезти лише одну батарею артилерії — з 55-ї артбригади. Й одну батарею "Смерч" із двох реактивних полків. Потім — дві пускові установки ракет "Точка-У". Це те, що змогли нашкребти на найнебезпечнішому тоді Південному напрямку. Перший бій із російськими диверсантами відбувся на ­Херсонщині. У вогневий контакт вступила наша група спецпризначенців, що прикривала батарею "Смерч". Це було 18 березня 2014-го, — розповів Віктор Муженко. — Відтоді обстановка змінювалася щохвилини. Аж доти, доки лінія розмежування на Донбасі більш-менш визначилася. Відносна стабільність почалася десь у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Муженко розповів про перший бій біля Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути