Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2010 00:11

Чоловік стрибнув із 30-метрового димаря

7 листопада о 10.30 донеччанин Дмитро, 25 років, вирішив накласти на себе руки. Стрибнув із димаря котельної заввишки 30 м. Але залишився неушкоджений. Його врятували сусіди — В'ячеслав Шпека, батько й син Валерій та Іван Полунiни, Олександр Швед, Сергій Мадiй. Чоловiки тримали матрац і спіймали Дмитра.

Після сварки з дружиною він виліз на димар котельної поряд із будинком на Ленінському просп.

— Я услышала крики его отца: "Помогите! Дима, не делай этого!" — розповідає очевидиця Алла Іванівна, 52 роки. — Дзвоню рятувальникам, а вони відповідають: "Послуги платні, в нас одна бригада, й та на виїзді". Подзвонила в пожежну службу 101. Кажуть: "Машина під'їде, але на вишку ніхто лізти не збирається". Хвилин 30 чекали. Дмитро сидів на трубі, а його батько і брат метушилися внизу. В'ячеслав Шпека, з дев'ятого поверху, приніс великий ортопедичний матрац — зірвав зі свого двоспального ліжка. А ми усім під'їздом стали зносити під трубу картонні коробки, спинки старих диванів, ковдри.

Пожежна машина підняла драбину. Але Дмитро подерся по димарю вгору.

— Спеціальних брезентів, які ми бачили по телевізору, в еменесників не було, — продовжує Алла Іванівна. — Туди ніхто не хотів лізти. Одного рятувальника умовили, але Діма не захотів із ним говорити. Переліз на інший бік труби. Наші мужики теж перейшли за ним. Еменесники навіть не запропонували допомогти потримати той матрац. Стояли збоку і курили з міліціонерами.

Лежав і дивився в небо. Мовчки. Може, думав, що вже помер

— Дiмку із садка знаю, — говорить Іван Полунiн, 24 роки. — Ми вчилися разом у торговельному університеті. Спілкувалися так — "привет-пока". Грали у футбол. Нормальний пацан. Було б шкода, якби убився. Мій батько говорив: "Хлопці, це небезпечно — він може, падаючи, когось із нас зачепити". Але, слава Богу, він упав прямо в центр матраца. Дехто у момент приземлення від страху матрац кинув, але Діма м'яко ліг на коробки. Лежав і дивився в небо. Мовчки. Може, думав, що вже помер?

Дмитра обстежили в обласній травматології. Він здоровий, не має жодного перелому. Живе з батьками, дружиною і дочкою, якiй рiк.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік стрибнув із 30-метрового димаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути