вівторок, 16 червня 2009 07:58

Блискавка вразила матір п"ятьох дітей

31-річна Тетяна Субартіна загинула від блискавки у п"ятницю в селі Пединівка Звенигородського району Черкащини.

Гроза розпочалася близько 15.00. Жінка вибігла надвір, аби зняти білизну. Дитячі повзунки висіли на залізному дроті, прив"язаному до горіха. Блискавка влучила в дерево, від нього струм через дріт уразив Тетяну. Вона була мертвою, коли до неї підбіг її чоловік Юрій, 28 років.

— Субартіни виховували п"ятьох дітей, — каже "ГПУ" сільський голова Пединівки Анатолій Тарануха. — Старший, 14-літній Богдан ходить у восьмий клас. Андрієві — 8 років, Насті — 6, а Діані — 2. Найменшому, Вадиму, 3 місяці.

Тарануха запевняє, що старшого забере до себе Тетянина мати, яка мешкає в селі. Богдан — від першого шлюбу покійної. Інших виховуватиме Юрій. Субартіни ніде не працювали. Жили на державну допомогу по догляду за дітьми.

Того дня пополудні у сусідньому селі Моринці блискавка вбила 19-річного місцевого жителя Дмитра Норенка. Гроза почалася по обіді. Гриміло, блискало, пройшов рясний дощ. За кілька годин усе стихло.

— А в шість часов вечора знову налетіло, — згадує Сергій Приходько, сільський голова Моринців. — Страшне, що творилося. Гупало так, ніби земля розкололася.

Дмитро повертався під час другої грози зі старої хати додому. Зайшов у садок біля місцевого музею-садиби Тараса Шевченка. На черешні побачив стиглі ягоди, заліз на дерево. З собою мав мобільник. Блискавка влучила в хлопця. Він упав з 5-метрової висоти.

— Діму знайшли наступного ранку, — каже Приходько. — Люди вигнали пастися кози й побачили його.

Дмитро Норенко навчався на шофера в сусідній Лисянці. Його батьки безробітні. Грошей на поховання не мали.

— Похорон зараз — дороге удовольствіє, — зітхає Сергій Приходько. — Діму повезла у Шполу на вскритіє машина з училища. А на обід збирали гроші сусіди та рідні.

У батьків Норенка лишився старший син.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вразила матір п"ятьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути