Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2021 06:06

Місько Барбара місяць не дожив до ювілею

Автор: Facebook.com
  Михайло Барбара був лідером гурту ”Мертвий півень”. 1998 року виступав у харківському театрі ”Арабески”
Михайло Барбара був лідером гурту ”Мертвий півень”. 1998 року виступав у харківському театрі ”Арабески”

У Харкові не стало музиканта й актора Міська БАРБАРИ. 10 жовтня недобре почувався. Лікарі "швидкої" нічого не діагностували. Наступного ранку серце музиканта зупинилося. 14 листопада він мав би святкувати 50-річчя.

— За п'ять днів до смерті ми з Міськом переписувалися в інтернеті, — розповідає друг, співак Віктор Морозов, 71 рік. — Він прислав послухати нову версію "Панни Інни" зі свого майбутнього альбому. Тішився, що звучання мені сподобалося. А потім запросив до Львова в листопаді. Написав: "Три дні свят з нагоди 50‑ки". Коли я відповів, що навряд чи зможу приїхати, то відписав: "Доведеться продовжити "народниє гулянія" до твого приїзду".

Місько Барбара був родом зі Львова. 1989-го з друзями створив гурт "Мертвий півень". Виконував пісні на слова українських поетів. Рік жив у Сполучених Штатах Америки. 1998-го переїхав до Харкова. Став лідером місцевого театру "Арабески". Музиканта вважають одним із засновників українського року.

— Місько був легендою. Багато творчих особистостей орієнтувалися на нього. Це була людина з великим серцем, чуйна, шляхетна, — каже музикант Василь Рябко.

— Пісні "Мертвого півня" формували нас українцями, — говорить письменниця Олена Рибка. — Виступи Міська в театрі "Арабески" — це завжди були яскраві й несподівані трактування. Інтелектуальні спалахи, які змушували думати.

У Міська Барбари залишилася дружина, режисерка Світлана Олешко.

Зараз ви читаєте новину «Місько Барбара місяць не дожив до ювілею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути