пʼятниця, 31 серпня 2018 00:35

Метал за ніч укрився іржею

В Армянську в окупованому Криму стався викид невідомої речовини в ніч на 24 серпня. На дахах будинків, листі дерев і на металевих предметах з'явився жовтий липкий наліт, схожий на іржу. У місті відчувався запах сірчаної кислоти.

За однією з версій, викид стався на місцевому заводі "Кримський титан".

— У мене поржавіли ключі в домі, металеві решітки на піску, — каже анонімно жителька Армянська. — Але я не думаю, що це наш завод. Він працює 40 років, ніколи такого не було. Мені здається, викиди можуть бути з Красноперекопська, з содового заводу.

— Кислота негативно впливає на слизову дихальних шляхів, — говорить еколог Маргарита Литвиненко. — Якщо людина зі зниженим імунітетом, то наслідки проявляється за певний період.

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов екологічне лихо заперечив.

Невідома речовина може бути гептилом — складовою ракетного палива, стверджує колишній голова спілки підприємців Армянська Юрій Соломаха. Росіяни завезли на півострів ядерну зброю, яку заправляють таким.

— У Криму могли повернутися до виробництва компонентів хімічної зброї на содових заводах у Армянську та Красноперекопську, — говорить 37-річний Борис Бабін, постійний представник президента України в автономній республіці Крим. — Потрібно провести моніторинг для оцінки розмірів екологічного лиха.

Зараз ви читаєте новину «Метал за ніч укрився іржею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути