вівторок, 01 березня 2016 00:35

Меру Старобільська Володимирові Живазі вистрелили в голову та шию

— Пан Живага був таким собі латифундистом — мав багато землі, сільськогосподарський бізнес. Претендував на певну роль в аграрному секторі на окупованій Луганщині, — каже голова організації "Права справа" 44-річний Дмитро Снє­гирьов про міського голову Старобільська на Луганщині Володимира Живагу, 45 років. Його не стало 22 лютого в машині "швидкої".

Близько 22:00 під час обходу сторож знайшов мера на землі у внутрішньому дворі міськвиконкому. Живазі вистрелили в голову й шию. При розтині вилучили дві кулі дев'ятого калібру. У поліції відпрацьовують версії вбивства на політичному й побутовому ґрунті. Також говорять, що може бути пов'язане з господарською діяльністю мера.

27 лютого поліція затримала підозрюваного. Це 22-річний чоловік, уже мав судимість.

— Він зізнався, що пішов на злочин із корисливих мотивів, — кажуть у прес-службі Національної поліції. — Причетність затриманого до вбивства підтверджують і знайдені речові докази.

— Останнім часом триває перерозподіл власності фірми "Агротон", елеватори якої розташовані на підконтрольній Україні території, — каже Снєгирьов. — Живага претендував на майно підприємства. Його могли вбити через це. Така була одна з версій слідства.

Удова Живаги Оксана пов'язує вбивство з полі­тикою.

— Є версія, на яку натякала дружина, — продовжує Дмитро Снєгирьов. — Мовляв, прийшовши до влади, Живага міг оприлюднити матеріали щодо фінансових зловживань попередників. Але не так давно він своїм рішенням виділив 100 тисяч гривень на ремонт громадського туалету. Перед тим, як озвучувати подібні версії, треба подивитися в дзеркало.

Ще його називали людиною, схильною розбивати жіночі серця, незважаючи, що жінка заміжня. Не бачив перешкод до залицянь. У мене теж багато сумнівів щодо офіційної версії, але до рішення суду не коментуватиму її. У Старобільську кидали гранати на подвір'я фермерів, викрадали їх — уже за часів Живаги. На початку 1990-х його пов'язували з дуже сумнівними схемами. Методи, якими він формував свій первинний капітал, мали б привернути увагу правоохоронців, — каже Снєгирьов.

Володимир Живага — генеральний директор товариства "Сільгоспхімія". Став мером Старобільська на виборах 2015-го від партії "Наш край". Був активістом проросійського руху Віктора Медведчука "Український вибір". Федералізація — майбутнє України, ­казав.

Зараз ви читаєте новину «Меру Старобільська Володимирові Живазі вистрелили в голову та шию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути