Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2018 05:35

Медикам третій місяць не дають зарплату

Працівники двох районних лікарень на Івано-Франківщині майже три місяці не отримують зарплати. Кошти не видають у медзакладі райцентру Косів і в лікарні селища Солотвин Богородчанського району.

Гроші медикам не платять, бо їх немає. Виділених із місцевих бюджетів коштів на річну діяльність закладів не вистачає, кажуть у лікарнях.

— Цьогоріч у роботу нашої лікарні заклали такий кошторис, що, аби в нього вкластися, потрібно було б звільнити відсотків 35 усіх працівників, — говорить головний лікар Косівської райлікарні Дмитро Микитюк, 52 роки. — Інакше кажучи, маємо закривати цілі відділи.

— Люди мають три нещасних тисячі, але їх не отримують, — каже керівник Солотвинської лікарні Манолій Піцуряк. — Заклад ще й не зміг заплатити за комунальні послуги. Маємо борг у 80 тисяч гривень.

Загалом на зарплати медикам не вистачає 32,9 млн грн. Депутати обласної ради направлятимуть звернення до уряду, щоб виділили додаткові кошти на фінансування лікарень.

— Грошей у обласному бюджеті не вистачить, аби погасити всю заборгованість, — каже заступник голови облради Василь Гладій, 46 років. — А загалом діяльність медичних закладів фінансують із місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Медикам третій місяць не дають зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути