пʼятниця, 02 листопада 2018 06:30

Лідер бойовиків розповів про грабунки місцевого населення

29 жовтня опублікували протоколи допиту "козацького отамана" Сергія Косогорова. Він 2014-го захопив місто Хрустальний Луганської області, яке до 2016 року мало назву Красний Луч. Змушував бізнесменів платити данину, мирним жителям забороняв виїжджати з міста та святкувати Новий рік.

— Подвиги козацьких формувань — ­викрадення людей, незаконне захоплення транспортних засобів і житла, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і розбій, — каже журналіст Денис Казанський, 34 роки. — Косогоров на початку 1990-х встиг попрацювати міліціонером, але звільнився з МВС, бо "не поважав український герб". Середню освіту в технікумі отримував заочно. Після цього працював банщиком. Із приходом бойовиків виліз наверх і захопив місто.

2014 року так звані козаки не підкорялися окупаційній адміністрації ЛНР. Між ними та бойовиками постійно виникали конфлікти. У лютому 2015-го Сергія Косогорова затримали російські спецпризначенці. Третій рік він сидить у камері для довічників у слідчому ізоляторі Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Лідер бойовиків розповів про грабунки місцевого населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути