пʼятниця, 12 жовтня 2012 00:15

Кримінальний кодекс для дітей має 13 статей

У столичній школі №60 учням молодших класів 8 жовтня презентували кримінальний кодекс у картинках для дітей. Там описують 13 статей Кримінального кодексу України, за які відповідальність настає з 14 років. Головними героями є персонажі з дитячої казки "Буратіно" російського письменника Олексія Толстого. Злочинцями зробили Карабаса-Барабаса, кота Базиліо, лисицю Алісу, Дуремара, а жертвами — Буратіно, Мальвіну та П'єро.

— Книжка розрахована на дітей від 10 років. Нею ми хочемо підготувати їх до дорослого життя. Намагаємося показати вчинки та їх наслідки так, щоб у дітей не виникло навіть думки вчинити злочин, — пояснює авторка 24-річна Галина Палійчук зі столиці.

У виданні є розділи, присвячені злочинам проти власності, громадської безпеки, порядку та моральності, проти життя і здоров'я людини, статевої свободи та статевої недоторканності. Кожна стаття проілюстрована малюнками з її позитивними та негативними героями.

У деяких главах герої міняються ролями. Наприклад, коли Буратіно випадково розлив олію на дорозі. Автомобіль Карабаса-Барабаса через це заносить і він врізається у стовп. За кримінальною термінологією це "злочин із необережності".

Книжка вийшла у видавничому домі "Козаки" за рахунок авторки та благодійного фонду ім. Юрія Кравченка. Кодекс можна буде знайти у шкільних бібліотеках і книгарнях.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальний кодекс для дітей має 13 статей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути