пʼятниця, 31 березня 2017 00:10

Коболєва звинувачують у зловживанні службовим становищем

Прокуратура Києва звинувачує у зловживанні службовим становищем голову правління "Нафтогазу" 38-річного Андрія Коболєва. Держава через його бездіяльність не змогла відновити контроль над підприємством "Укрнафта".

У компанії вдвічі виріс податковий борг — до 10 млрд грн, ідеться в постанові Печерського райсуду столиці.

"Слідчі встановили, що позаторік керівники "Укрнафти" заплатили 6,5 млн грн за бензин, який мають отримати лише в грудні 2018 року. Також 2015-го продали нафти на 7,1 млрд грн і дали відстрочку на оплату до грудня минулого року. Такі дії керівників компанії призвели до того, що "Укрнафта" не спроможна своєчасно погасити податкову заборгованість перед бюджетом", — написано в ухвалі.

Частину нафти і газового конденсату компанія продала фірмі "Котлас". Та має ознаки фіктивності, бо до 2015 року проводила незначні фінансові операції. Однак потім уклала договір з "Укрнафтою" на 3,63 млрд грн.

Державі належить 50% й одна акція "Укрнафти". Андрій Коболєв очолює наглядову раду компанії. Допустив доведення підприємства до фінансової неспроможності, підозрюють у прокуратурі.

Рештою акцій "Укрнафти" володіють представники групи "Приват". Її власники — олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Зараз ви читаєте новину «Коболєва звинувачують у зловживанні службовим становищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути