пʼятниця, 27 квітня 2018 05:25

Керченський міст почав розвалюватися

23 квітня тріснула одна з 595 опор мосту через Керченську протоку, який будують росіяни в окупований Крим.

— Міст руйнується через прорахунок будівельників, — каже інженер-гідрогеолог Юрій Медовар, старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук. — Важливо, який бетон лили, якої марки. Могли взяти дешевший, а різницю покласти в кишеню. Іноді в нас цемент майже не кладуть — на 10 відер піску відро цементу. Це ж Росія. А навантаження на кожну з опор, на якій лежить центральна арка — по 5 тисяч тонн. Цей міст можна було будувати лише на скельних породах. Його треба розібрати й забути, як страшний сон.

— Керченський міст має для Росії стратегічне значення, — говорить 65-річний Ігор Романенко, генерал-лейтенант запасу, військовий експерт. — Лише так у Крим можна завезти необхідне озброєння. Для Путіна важливо сформувати у "підчерев'ї" НАТО міцний кулак, аби погрожувати ним цивілізованому світові. Всіляко намагається вберегти його від руйнування. Але прорахувався ще на початку будівництва. Міст не можна було зводити на таких ґрунтах. Німці 1943 року намагалися спорудити щось подібне, але не змогли.

Зараз ви читаєте новину «Керченський міст почав розвалюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути