Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 08:01

Карантин оголосили вдруге

Із 10 грудня у всіх школах Донецька оголошений карантин. По області школи закриті вибірково, дошкільні та вищі навчальні заклади працюють. Офiцiйно повідомляють, за останній тиждень різко зросла кількість хворих на грип дітей у віці від 7 до 14 років.

Цього року в регіоні від пневмонії померли 39 осіб, четверо з них — діти. За словами головлікаря санепідемстанції міста Краматорська Василя Гончаренка, у двох школярів у місті виявили свинячий грип. У донецьких дітей його не було.

Більшість учителів і батьків проти карантину.

— Дите из школы стало приходить полуживое, — говорить мати школярки Марина Михайлова. — Зачем карантин, если у нас в классе болеет только один из 20 учеников?

— Це мачня, — каже росiйською Раїса Миколаївна Резникова, бабуся дев"ятикласника донецької школи N5. — Фактично ми перейшли на домашню освіту. Я викладаю внукові Богдану алгебру, донька — історію, зять — фізику, найняли ще трьох репетиторів. Скоро доведеться всім кидати роботу, бо в дитини цього року іспити.

— У нас минулої зими в класі залишалося менше половини учнів, і карантину не оголошували, — говорить класний керівник із донецької школи N17, ім"я просить не називати. — Зараз хворіє менше третини учнів. Причина карантину — страх. 20 грудня закінчиться карантин, а вже 29-го — канікули. Коли вчитися? Будуть учбові суботи, урізані канікули. Успішність постраждає.

Зараз ви читаєте новину «Карантин оголосили вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути