Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 07:11

Які документи потрібні для отримання польської візи

Польща скоротила для українців список документів, необхідних для отримання візи.

— В оновленому переліку немає трудової книжки, довідки з роботи про розмір зарплати, — кажуть у Генеральному консульстві у Львові. — Також не потрібні ідентифікаційний номер, ксерокопія сторінок українського паспорта з особистими даними і довідка про наявність банківського рахунку.

У Консульстві пояснюють, що громадяни часто скаржилися на останню вимогу. Тому її скасували.

— Але консул може попросити документального підтвердження працевлаштування або наявності коштів, — запевняють у візовому відділі консульства. — Це залежить від людини, яка проходить співбесіду.

Минулого тижня майже 800 осіб пікетували Генеральне консульство Польщі у Львові. Вимагали спрощення візового режиму для українців. Нині сотні громадян удень і вночі стоять за візою. Для вирішення проблеми з чергами влада міста і області запропонувала консульству тимчасове приміщення, аби збільшити кількість віконець для обслуговування громадян.

На території України діють п"ять консульських установ: у Києві, Харкові, Одесі, Луцьку та Львові. Із 21 грудня 2007 року українці платять за візу до Польщі 35 євро, оскільки із 1 січня 2008-го республіка увійшла до Шенгенської зони. Максимальний строк дії такої візи — 90 днів.

Зараз ви читаєте новину «Які документи потрібні для отримання польської візи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути