Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 06:10

Зображення Богородиці на яблуні замироточило

Автор: фото: Юрій ІВАНОВ
  Зображення, що нагадує образ Богоматері, з’явилося на яблуні в селі Остап’є на Полтавщині. Щодня подивитися на нього приїжджають із десяток людей
Зображення, що нагадує образ Богоматері, з’явилося на яблуні в селі Остап’є на Полтавщині. Щодня подивитися на нього приїжджають із десяток людей

Майже місяць віряни їдуть до яблуні в селі Остап"є Великобагачанського району на Полтавщині. На зрізі дерева з"явилося зображення, подібне до обрисів Богоматері.

— Немає й дня, аби люди не прийшли. Спочатку місцеві. Потім із сусідніх сіл. Тепер їдуть із Харкова, Кременчука, — розповідає 47-річна Любов Легка, власниця дворища. Люди нав"язали на яблуню 47 хусток і 10 рушників. —У пакет кидають гроші. 97 гривень віднесла в церкву, 120 віддала онкохворій односельчанці Марії Воловод. Зображення мироточить. Пахне чимось приємним. До появи Богоматері на зрізі всі роки було сухо.

Легкі купили подвір"я дев"ять років тому, тоді й пообрізали сад. У садибі жила вчителька початкових класів Надія Кабаненко, вона померла. Хату ремонтують, живуть по сусідству.

— 22 липня збирала в саду яблука і раптом відчула, ніби хтось стоїть за спиною, — згадує Любов Григорівна. — Повернулася — нікого. Але відчуття повторилося. Сіла на лавочку, і мені кинулася в око зрізана гілка на яблуні зимового сорту, якій уже років 30. На ній виднілося якесь зображення. Підійшла. Спочатку не повірила очам. Бо розгледіла в ньому обриси Божої Матері.

Любов Григорівна одразу покликала чоловіка 50-річного Івана. Той без підказок теж упізнав у зображенні на дереві ікону.

Сусідка 62-річна Ольга Легка торік поховала матір. Згадує, після того полола город і бачила сяйво та образ Божої Матері в саду, де згодом проявилася ікона. Про це днями розповіла Любові. Тепер після появи зображення Богоматері померла її тітка.

Інша сусідка 87-річна Ганна Полонська говорить, що після того як посиділа біля ікони, в неї перестали боліти ноги.

Зараз ви читаєте новину «Зображення Богородиці на яблуні замироточило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути