вівторок, 05 лютого 2013 07:45

З кранів текла смердюча та брудна рідина

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

У Миргороді на Полтавщині 31 січня близько 11.00 з кранів у будинках потекла брудна і смердюча рідина. Без води залишилися 10 вулиць у центрі, за словами місцевих.

— Візьми ще бутильок, бо хтозна, чи надовго такий ужас, — каже рудоволоса жінка з дверей бежевого "жигуля". Автівка припаркована біля продуктового магазину на вул. Гоголя. Звідти виходить лисий чоловік у чорній куртці з хутряним коміром. Несе два 5-літрові бутлі питної води.

— Самі живемо рядишком по вулиці Гарамішвілі. 2 часа назад включаю колонку помити посуду, а з крана тече сіра вонючка. Запах — як з каналізації, — пояснює жінка. Не називається. — Відкриваю холодну воду — те саме. Запасаємося, щоб хоч їсти зварити було на чому.

У магазині біля каси стоять 12 людей. Окрім продуктів, беруть питну воду.

— Миргород — город-курорт, за нашою водою з усього світу з'їжджаються. Тільки мєсним помої пускають у труби, — говорить огрядний чоловік у черзі.

У Миргороді систему водопостачання будували понад 50 років тому. Каналізація — одна з найстаріших на Полтавщині. Мережі потребують капітального ремонту.

— Маю товариша у водоканалі. Казав, десь прорвало ізоляцію на магістральній трубі. У воду погнало грязюку. На цій трубі закільцьовано більше 10 вулиць. Казав, щоб воду поки не використовували. Водоканальці промиватимуть систему, — розповідає 50-річний Едуард Савченков. — Коли з'явиться вода, ніхто не знає.

У "Миргородводоканалі" інформацію про забруднення водопровідної води спростовують.

— На вулиці Вовка був прорив. Але то локально. На Шляховиків робили ремонт. Але, щоб по водогону текла брудна вода, такого не знаю, — каже Юрій Маклак, начальник "Миргородводоканалу". — Це перекручена інформація.

З 1 лютого на всіх вулицях Миргорода у будинках текла чиста вода.

Зараз ви читаєте новину «З кранів текла смердюча та брудна рідина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути