четвер, 20 березня 2008 07:13

Харківську міськраду штурмувала СБУ

Кілька десятків бійців спецпідрозділу "Альфа" увірвалися до приміщення Харківської міськради на площі Конституції близько п"ятої вечора у вівторок. Десять чоловіків у чорних костюмах заблокували вхід до мерії. Не випускали й не впускали людей навіть із посвідченням. Представлялися працівниками СБУ й говорили, що в приміщенні йдуть слідчі дії.

За півгодини зламали двері кабінету N3 на першому поверсі — відділ бухгалтерського обліку і звітності. Заблокували приміщення відділу кадрів і бухгалтерії. На той час мера Михайла Добкіна, 38 років, у  міськраді не було.

— Це збройне захоплення мерії, — заявляє секретар міськради Геннадій Кернес, 48 років, який був на місці. — Мені тільки-но телефонував начальник відділу кадрів. Сказав, що люди в масках вантажать у мішки особисті справи міськради та виконкому. Зараз у приміщенні  50–60 чоловік зі зброєю.

— Це санкціонований прокуратурою обшук, — пояснює начальник слідчого відділу обласного управління СБУ Євген Файницький. — Служба безпеки намагається отримати документи, які вранці чиновники не віддали нашим представникам.

У вівторок вранці працівники СБУ не змогли вилучити в мерії папери. Вони мали слугувати доказами при розслідуванні кримінальної справи, яку Служба безпеки порушила за фактом розтрати бюджетних грошей у розмірі близько 1,5 млн грн.

— Коли СБУ говорить про розтрату, то мова йде про муніципальну надбавку, яку почали виплачувати ще за часів Євгена Кушнарьова, коли той був мером. Це 10 відсотків до окладу службовців міськвиконкому. Мова йде про суми в 200–300 гривень, — говорить Михайло Добкін. — Це рішення було ухвалене 1996 року!

Обшук у мерії припинився за дві години згідно з ухвалою, яку привіз суддя Київського районного суду. Начальник юридичного департаменту Володимир Коваленко вимагав повернути вилучені документи. Та спецназівці вже від"їжджали від мерії з мішками паперів.

Які саме документи винесли й у якому обсязі, у міськраді не знають. Михайло Добкін каже, що буде скаржитися на дії СБУ президентові.

Зараз ви читаєте новину «Харківську міськраду штурмувала СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути