вівторок, 19 грудня 2017 06:15

Харківські курсанти служать у бойовиків

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.youtube.com
  Під час навчання в Укра­їні курсанти Євген Овчинніков (ліворуч), Юлія Крижанівська та Олександр Волошин підтримували бойовиків терористичних ДНР і ЛНР у соціальних мережах. Називали їх ”народними героями”. Хоча 2013 року приймали присягу на вірність Україні
Під час навчання в Укра­їні курсанти Євген Овчинніков (ліворуч), Юлія Крижанівська та Олександр Волошин підтримували бойовиків терористичних ДНР і ЛНР у соціальних мережах. Називали їх ”народними героями”. Хоча 2013 року приймали присягу на вірність Україні

Троє випускників Харківського національного університету цивільного захисту працюють у так званому міністерстві надзвичайних ситуацій терористичної ДНР. До окупованого Донецька Євген Овчинніков, Олександр Волошин і Юлія Крижанівська переїхали влітку цьогоріч.

Інформацію про студентів виклав в інтернеті журналіст Андрій Цаплієнко, 49 років.

"Чи знали офіцери, викладачі й куратори цих молодих людей про наміри своїх підопічних? Якщо так, то вони співучасники. Якщо ні — не контролюють ситуацію в середовищі курсантів", — написав кореспондент у "Фейсбуку".

— Навчалися за рахунок бюджету, поглядів не приховували. Після випуску за розподілом МНС не поїхали, а втекли в ДНР, — каже однокурсник курсантів. Імені просить не називати.

Олександр Волошин народився у місті Алчевськ на Луганщині. У вуз вступив 2012-го. Здобув спеціальність "Цивільна безпека" на факультеті цивільного захисту. В соцмережі хизувався "паспортом ЛНР", називав бойовиків "народними героями". Фотографувався з британським пропагандистом Гремом Філіпсом. Євген Овчинніков навчався на тому ж факультеті з 2013 року.

Юлія Крижанівська опублікувала в мережі фото, де окупанти вручають їй погони МНС. Підписала: "Жизнь надо прожить так, чтобы запретили въезд на Украину! Служу Республике!"

"Овчиннікову не видали диплом, — пише Цаплієнко з посиланням на ректора вузу. — Їх відправляють до місця служби випускників, коли ­облуправління ДСНС ­підтверджує їхнє прибуття. Дипломи Крижанівської та Волошина відправили до Сіверськодонецька. Влітку ректору повідомили, що ці двоє прибули до місця служби. Як опинилися в Донецьку — не знає. Усі троє приймали присягу на вірність Україні у вересні 2013-го".

Зараз ви читаєте новину «Харківські курсанти служать у бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути