вівторок, 22 травня 2012 06:00

Гей-парад перенесли

Автор: фото: REUTERS
  Невідомі б’ють керівника всеукраїнського ЛГБТ-об’єднання ”Гей-Форум України” Святослава Шеремета 20 травня біля станції метро Дарниця у Києві. Шеремет є одним з організаторів гей-параду, що не відбувся через велику кількість радикально налаштованих противників
Невідомі б’ють керівника всеукраїнського ЛГБТ-об’єднання ”Гей-Форум України” Святослава Шеремета 20 травня біля станції метро Дарниця у Києві. Шеремет є одним з організаторів гей-параду, що не відбувся через велику кількість радикально налаштованих противників

21 травня в Києві мав відбутися перший український гей-парад. Націоналістичні та релігійні організації за кілька тижнів до нього проводили протести. Організатори параду не розголошували місце і час проведення, журналістів зібрали біля станції метро Дарниця о 13.30.

— Біля станції Дніпро стоять 2,5 тисячі козаків. Задля безпеки ходу вирішили не проводити, — каже координатор параду Андрій. За 10 хв. підходять троє з ЛГБТ — об'єднання лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів.

— Решение было принято по рекомендациях организации "Международная амнистия", — додає організатор Тарас Карасійчук. Раптом на нього налітає молодий чоловік із марлевою пов'язкою на обличчі. Штовхає, із криком "П...дары, убирайтесь из Украины" бризкає в обличчя сльозогінним газом і тікає. Організатори гей-параду розходяться, викликають таксі. У дворі найближчого будинку невідомі чоловіки нападають і на керівника всеукраїнського об'єднання "Гей-форум України" Святослава Шеремета.

— Це відбулося миттєво, — згадує 34-річний Святослав Шеремет. — Я не зміг застосувати прийоми самооборони, бо закривав обличчя від газових балончиків. Упав на землю, закрився. Далі було побиття, вони працювали ногами. Це тривало секунд 10-15. Потім я піднявся і вони втекли. У мене незначні синці й подряпини. Усе гаразд, усе заживе.

Міжнародний форум секс-меншин "Київпрайд-2012" проходить із 19 по 21 травня. Організатори обіцяють провести гей-парад в Україні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Гей-парад перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути