четвер, 25 червня 2020 07:31

Газовики складають іспити

— Якщо вибух і стався через газ, то не слід казати про системну проблему. Таке трапляється. Були випадки у Франції, Великій Британії. Часто причиною є людський фактор, а не стан будинків, їхній вік чи аварійність, — каже експерт у сфері житлово-комунальних послуг Олег Гарник, 48 років.

Газові мережі держава контролює.

— Це джерело підвищеної небезпеки. Люди, які їх обслуговують, проходять атестацію, іспити. Допуск некваліфікованого працівника малоймовірний, — продовжує Гарник. — Під час демонтажу лічильника може бути витік. Але мова про літр, не більше. В таких ситуаціях достатньо вийти із приміщення, провітрити його та за потреби викликати аварійну службу. До таких наслідків це не призведе. Вибухи іноді стаються через несправну плиту. Але й це руйнування щонайбільше однієї квартири.

Якщо епіцентр вибуху в помешканні, то люди там навряд чи були при тямі.

— Бо витік серйозний. Якщо підтвердять версію з газом, треба буде вносити зміни в нормативні акти, що регулюють обслуговування газових мереж.

Зараз ви читаєте новину «Газовики складають іспити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути