Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2012 06:15

Футболісти миють бутси перед виходом на поле "Олімпійського"

На столичному стадіоні "Олімпійський" від початку березня почали проводити платні екскурсії. Їх організовують тричі на день у середу, п'ятницю та суботу. Відвідувачам показують закриті для фанів роздягальні футболістів та приміщення, куди без спецдозволу не зайти. За годину прогулянки з екскурсоводом просять 50 грн, для дітей, студентів та пенсіонерів — 25 грн.

Об 11.00 біля північного входу збираються п'ятеро людей. З гідом Іриною йдемо до олімпійського дворика. Там підлога з італійського мармуру. 90-метровий зал освітлюється сонцем крізь скляний дах.

— Незважаючи на реконструкцію, у спорткомплексі весь час щось ремонтують, — говорить Ірина. — Стадіон іще доводять до ладу. Зараз, наприклад, монтують гостьову зону за східною трибуною. Там зможуть поміститися до 10 тисяч людей. Також добудовують готель "Шевантон" перед центральним входом. Його відкриють за два місяці.

На мінус першому поверсі розташована роздягальня спортсменів. У відкритих шафках розвішані жовті футболки гравців збірної України. Біля них великий плазмовий телевізор "Сіско" та дошка для тактичних напрацювань.

— Підлога тут із підігрівом, є масажні столи та міні-бар із безалкогольними напоями. Далі двері до туалетів, двох спільних душових та шестимісної джакузі, — продовжує екскурсовод. — Щоб злити воду в туалеті, достатньо лише літра води. Усе через нову вакуумну каналізацію. За потреби роздягальню можна поділити на два приміщення.

Біля дверей стоїть металева коробка з щіткою — апарат для чистки бутсів.

— Перед виходом на поле футболісти миють і дезінфікують взуття. Це для збереження газону.

Ідемо на поле через тунель для гравців. На виході на рівні другого ярусу — президентська ложа на 79 осіб.

— Скло в ній броньоване. У президента є свій ліфт із підземної парковки. Якщо він не приходить на матч, ложа зачинена. В одну із 39 бізнес-лож можна потрапити, якщо замовити ексклюзивний тур, — додає Ірина.

Торік у грудні спорткомплекс закупив посуду на 4,75 млн грн — кришталеві келихи та порцелянові тарілки. Їх відвідувачам не показують.

— Я уже был на стадионах в Донецке и Харькове. Сегодня с женой приехали в Киев, и я настоял, чтоб сходить сюда. Здесь красиво, но и видно, что дорого все сделано, — ділиться враженнями після екскурсії 48-річний Ігор Рибаков із Сум. Він із дружиною Юлією прибув до столиці на тиждень. — Понравилось на поле. Как представлю, когда чаша полная, — коленки дрожат.

Зараз ви читаєте новину «Футболісти миють бутси перед виходом на поле "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути