середа, 07 березня 2018 07:10

Філатов звільнив свою заступницю за неповагу до державної мови

Автор: www.antikor.com.ua
  45-річна Світлана Єпіфанцева працювала заступником міського голови Дніпра протягом двох років
45-річна Світлана Єпіфанцева працювала заступником міського голови Дніпра протягом двох років

28 лютого міський голова Дніпра 45-річний Борис Філатов звільнив свою заступницю Світлану Єпіфанцеву, 45 років. Напередодні вона написала у соціальній мережі "Фейс­бук" про закриття кінотеатру через дубляжі фільмів українською мовою.

"Отправила мужа в "Мост-сити" лампочки купить, — пише Єпіфанцева. — Вернулся с новостью "Мася, наш любимый кинотеатр закрыли". Российские фильмы запретили, а остальные надо смотреть на украинском языке. Люди перестали ходить. Благодаря вятровичам все, кто душой любит Украину, сегодня в стороне от кино, театров или других культурных мероприятий. А это большая часть города".

Після зауваження користувачів мережі Єпіфанцева видалила допис. Але міський голова повідомив про її звільнення. "Чиновник має висловлювати такі свої думки на кухні, а не публічно", — пояснив Філатов.

— Єпіфанцева була звільнена з дотриманням процедури закону. Тому звертатися до суду в неї нема підстав. Кожен, хто заступає на державну службу, повинен дотримуватись кодексу держслужбовця, — каже засновник мовної організації "И так поймут!" 39-річний Роман Матис. — Фактично, це прояв ксенофобії та висловлення неповаги до державної мовної політики. Мер був правий, звинувативши Єпіфанцеву в неетичній поведінці. Якби взяла слова ­назад, могла б залишитися. Мовляв, вирвалося. А тепер — нехай іде. Як громадянин вважаю, що вона не має більше права обіймати державні посади.

Раніше Світлана Єпіфанцева писала, що навчалася разом із Борисом Філатовим у школі №73 в Дніпрі, а потім — на історичному факультеті в тамтешньому університеті. Вона є власницею "Парк-готелю", який офіційно оформлений на її батьків. Іще виконує обов'язки віце-президента промислової корпорації ЮТМІС.

Заступником міського голови Єпіфанцева стала два роки тому. Вже на цій посаді писала схвальні коментарі на адресу Московського патріархату, співчувала загибелі бойовика ДНР "Мотороли". У серпні 2017-го отримала догану від мера за те, що у лайливій формі захищала колишнього нардепа від Партії регіонів Ірину Бережну — авторку антиукраїнських заяв.

У кінотеатрі "Міст-сіті" пояснили, що заклад закритий через реконструкцію приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Філатов звільнив свою заступницю за неповагу до державної мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути