Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2012 06:30

Фанати зламали липу на Хрещатику

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Зламане дерево росло на столичній вулиці Хрещатик біля міськдержадміністрації. На нього почепили футболку збірної Англії
Зламане дерево росло на столичній вулиці Хрещатик біля міськдержадміністрації. На нього почепили футболку збірної Англії

Близько тисячі фанів із Великої Британії в неділю по обіді зайняли шведський куток столичної фан-зони на Хрещатику. Шведи сидять, британці залазять на столи й лавки. Співають гімн, скандують "Англія, Англія". Кияни та гості міста обступають їх і знімають на мобілки.

— У нас велика конкуренція між фанатами різних клубів. Але, коли грає Англія, всі об'єднуються. Тому тут нас так багато. Ти можеш ненавидіти фанатів "Ліверпуля", але під час матчів збірної всі п'ємо за одним столом, — розповідає Девід із Ліверпуля.

Із різних куточків чути: "Пішов ти, Кемпбел, ми робимо те, що хочемо". Таку кричалку фанати придумали у відповідь на слова колишнього капітана збірної Англії Сола Кемпбела про те, що британці, які поїдуть до України, "можуть повернутися звідти в домовині".

На тонку липу на клумбі навпроти Київської міськдержадміністрації залазить п'яний 29-річний уболівальник із Полтавщини. Розмахує футболкою, кричить. Фанати cвистять йому, шпурляють пластикові стакани з пивом.

За декілька хвилин підбігають стюарди, за ногу стягують полтавця донизу. Дерево ламається, чоловіку скручують руки та виводять із фан-зони. Англійці проводжають його і стюардів стусанами. Чіпляють на зламане дерево англійський прапор, далі — розмахують ним, передають із рук у руки. Співають гімн своєї прем'єр-ліги.

— Животные, — реагує на зламане дерево киянин Віктор Кашал, 35 років. У нього на щоках — англійський та український прапори. — Приехали и творят что хотят. А потом говорят, что они — цивилизация. Да за то, что они делают, в дурдоме нужно лечить.

Фанати водять хороводи Хрещатиком. Люди розступаються, пропускають вервечку нетверезих британців. Ті рухаються "паровозиком", поклавши руки на спини один одному.

У стюардів кидають пляшками й стаканами з пивом.

— Копів ніде не люблять. Особливо тих, хто лізе до фанів. Ми весело проводимо час, а вони, як завжди, заважають, — каже Олівер, 26 років, із Честера. — Кидатися пивом — це суто британська забава, називається слем. Те, що тут багато місцевих, не страшно, ми кидаємося тільки пластиковими стаканами.

Біля смітників хтось запалює вогонь. У нього починають жбурляти пляшками. Потім фани гасять полум'я та б'ють палія. Охоронці виводять його.

— Ми приїхали сьогодні. У вас дуже добре. Тільки одну проблему побачив. Коли обідали в кафе, то офіціант їжу ніс майже годину. За той час ми все меню вивчили, — говорить лондонець Денні.

Близько 20.30 фанати колоною йдуть у бік стадіону "Олімпійський". Після них залишаються купи пластикових стаканів, пляшки й залитий пивом асфальт.

Зараз ви читаєте новину «Фанати зламали липу на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути