Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 07:45

Двом чоловікам призначили примусові роботи для сплати аліментів

120 годин суспільно-виправних робіт призначив Бершадський районний суд на Вінниччині двом чоловікам із села Флорине.

42-річного Руслана Блонського зобов'язали виплачувати аліменти у вересні 2016-го. За цей час не надав жодної копійки. Із колишньою дружиною мають трьох дітей. Заборгував 30 214 грн. 35-річний Юрій Рінькевич трьом дітям винен 78 441 грн. Не платить аліменти з червня 2013-го.

— Відколи набув чинності закон про аліменти, чоловіки частіше ходять до виконавців, заносять квитанції про сплату, — каже заступник начальника Бершадської виконавчої служби 32-річна Оксана Оперчук. — Їх лякає неможливість виїхати за кордон. Наші інспектори кожні три місяці переглядають справи аліментників. Якщо немає квитанцій чи підтверджуючих документів — заносять у базу неплатників.

— Руслан Блонський живе із сестрою в батьківській хаті. Ніколи ніде не працював. П'є, перебивається тимчасовими заробітками, — каже секретар сільської ради 53-річна Лідія Крачковська. — Жінка — у сусідньому селі з батьками.

Юрій Рінькевич женився вдруге — в цьому ж селі. Дітей із новою дружиною не мають. Безробітний.

Виконавці прийшли описувати майно, а там нічого немає. Тепер Блонський і Рінькевич працюватимуть на території сільради. На кладовищі розчищатимуть хащі, рубатимуть дрова. Зароблені гроші перерахують на дітей.

— Із Юрком прожили 11 ­років. Маємо троє дітей — 15-річного Юру, 12-річну Анюту і 7-річну Оленку, — розповідає 32-річна Наталія Рінькевич, колишня дружина Юрія. — Він постійно пив. Не витримала того — подала на розлучення. Призначили аліменти. На той час це було 350 гривень на кожну дитину. Сказала йому, що малих зможе бачити, тільки коли буде тверезий. Його батьки закодірували, щоб не пив. Приїжджає до них частенько на вихідні. На Різдво діти носили йому вечеряти, то дав по 50 чи по 100 гривень. Так, щоб гроші платив, то ніколи такого не було. Вітає іноді з Новим роком. Коли в дітей дні народження — уже й не пам'ятає. Живу з іншим чоловіком. Він у селі по людях заробляє.

Наталія — безробітна. До народження дітей працювала на фермі, потім зламала руку, стояла на обліку в центрі зайнятості. Каже, часто хворіє.

Руслан Блонський і Юрій Рінькевич мають 10 днів на оскарження рішення суду.

За два тижні працівники виконавчої служби Вінниччини стягнули понад 2 млн грн заборгованості з аліментів. В області є 26 тис. боржників, із них майже 5 тис. мають заборгованість по сплаті понад шість місяців. Один із них, аби уникнути обмежень і відповідальності, одразу вніс 75 тис. грн.

200 тисяч гривень аліментів заборгував дітям ветеран АТО Борис Поліщук із села Нехвороща Новосанжарського району на Полтавщині. Має двох синів 16 та 9 років від різних жінок. Колишні дружини об'єдналися і вимагають сплатити борг. Визнає заборгованість, але платити не має чим, каже чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Двом чоловікам призначили примусові роботи для сплати аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути