Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 00:00

Дворічну дівчинку знайшли серед поля

18 вересня у селі Дзигівка Ямпільського району на Вінниччині 5 год. шукали Владиславу Гончарук, 1 рік і 10 місяців. Дівчинка гралася на подвір'ї, за нею наглядала бабуся. Мати, 32-річна Наталія, прийшла до будинку від сусідки о 10.00. Дитини не знайшла.

— Обходили всі покинуті будинки, обдивились колодязі, лісосмуги. Це такий віддалений район села, що там усе занедбане, одні пенсіонери. Десь чоловік із 30 на вулиці живуть. То ці бабушки й дєдушки помагали в пошуку, — розповідає дільничний інспектор Олександр Гулько. — За городами тече невелика річка, то кинулись прочісувати береги. Мати була в істериці, весь час заливалась сльозами. На умі було, що дочка чи втопилась, чи її хтось украв. Постійно трималася за телефон в надії, що найдеться. Повідомили про випадок сільському голові Олександрові Юльченку. Той до пошуків підключив працівників колгоспу.

Дівчинку близько 15.00 знайшов пастух 72-річний Віктор Лящишин.

— Вийшло, що Владислава від хати до поля пройшла 2 кілометри. Коли сил уже не було, сіла й почала плакати. Лив сильний дощ, шмагав вітер. Дівчинка злякалась і підійшла до пастуха. Вся трусилась, дивилась на нього карими оченятами, губи посиніли, — додає Олександр Гулько. — Той одразу впізнав її й закутав у плащ. На дитині була салатова курточка, сині штанішки, біла шапочка й коралові сапожки. Коли привели додому, мати плакала над нею годину. Владислава каже, що гралася й хотіла піти на вулицю погуляти. Думаємо, що мати віддячить пастуху за добрий вчинок.

Мати Владислави не працює, батько — на заробітках. Про випадок йому не розповідають, щоб не переживав. Мають ще 13-річну доньку.

Злякалися слідів дикого кабана

— Вони, коли нас побачили, бігли, як метелики, радісні. Гриби всі десь покидали з переляку, — розповідає лісничий Салівського лісництва Сергій Онищенко, 47 років.

15-річний Борис Гарипов, 12-річні Влад Литвиненко і Влад Деребаш заблукали 21 вересня в лісі неподалік села Келеберда Кременчуцького району на Полтавщині. Приїхали автобусом із міста Комсомольськ.

— Вийшли до галявини біля Дніпра. Навколо очерети. Побачили там сліди дикого кабана, злякалися. Там же скрізь усе однакове, не хватило голови, щоб вийти, — додає Онищенко. — Подзвонили батькам, а ті звернулися в міліцію й до рятувальників. Ми їх знайшли за 40 хвилин.

— Мама дуже сварилася, сказала, що тиждень не випускатиме з дому, — розповідає Влад Деребаш.

Зараз ви читаєте новину «Дворічну дівчинку знайшли серед поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути