вівторок, 06 лютого 2018 05:30

Два дні минули без жодного пострілу

Публікуємо поіменний список полеглих у січні захисників України. Відомо про смерть 20 бійців. Шестеро з них загинули не в бою або з невідомих причин. Інформація про деяких — неповна. 42 отримали поранення. Най­молодшому із загиблих воїнів був 21 рік, найстаршому — 48.

Протягом трьох днів — 16, 19, 21 січня — обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО. 23 та 29 січня минули без жодного пострілу.

"Новорічне перемир'я", про яке домовилися представники України, Росії та ОБСЄ на Тристоронній контактній групі в Мінську, почалося в ніч проти 23 грудня. Тривало до 7 січня. Із 1 по 7 січня троє українських воїнів загинули, шестеро отримали поранення.

1 січня

Олександр КОВТУН, 32 роки, із села Клишки на Сумщині підірвався на вибуховому пристрої поблизу селища Новотошківське Попаснянського району на Луганщині. Після строкової служби у Збройних силах України працював в охоронних структурах. Із листопада 2016 року — у 13-му батальйоні 58-ї бригади ЗСУ. З липня 2017-го — в зоні АТО. Залишилися батько і сестра.

10 січня

Геннадій "Зелений" ВЕГЕРА, 37 років, із села Курилівка Волочиського району на Хмельниччині підірвався у бронемашині на фугасі, долаючи водойму поблизу села Піски під Донецьком. Був стрільцем 34-го мотопіхотного батальйону 57-ї бригади ЗСУ. На Донбасі служив із травня 2014-го. Залишилися дружина та троє доньок.

Віктор СУХІН, 38 років, із села Димине Новоукраїнського району Кіровоградської області підірвався у бронемашині на фугасі поблизу села Піски під Донецьком разом із Геннадієм Вегерою. Солдат, служив за контрактом водієм у військовій частині А4395 34-го мотопіхотного батальйону 57-ї бригади ЗСУ. Залишилися мати, брат, дружина і донька.

Володимир "Бетмен" ­АНАДИМБ, 31 рік, із села Федорівка Каховського району Херсонської області загинув біля селища Новолуганське на Світлодарській дузі на Луганщині. Жив у селі Тереблече Глибоцького району Чернівецької області, працював у Чернівцях. 2014-го призвали у 8-й батальйон територіальної оборони. Там був кухарем взводу матеріального забезпечення. Після демобілізації у червні 2016-го підписав кон­тракт із 46-м батальйоном спецпризначення "Донбас Україна". Служив розвідником. Отримав осколкове поранення в шию. Помер дорогою до госпіталю від втрати крові. Залишилися дружина, двоє синів, батьки та брат.

11 січня

Тимофій "Мурчик" ПУХАЛЬСЬКИЙ, 30 років, із Кривого Рогу Дніпропетровської області загинув під час розмінування місцевості в селі Славне Мар'їнського району Донеччини. Здетонувала міна. Був старшим солдатом 3-го батальйону 30-ї бригади ЗСУ. У місті Мирноград на Донеччині залишилася наречена. Мали побратися 26 січня.

16 січня

Андрій "Спікер" ­ВИТВИЦЬКИЙ, 30 років, з Івано-Франківська підірвався на міні у районі Авдіївки на Донеччині. Воїн Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Був учасником зіткнень на вулиці Грушевського у Києві в січні 2014 року. З перших днів брав участь у боях на Донбасі. Залишилися мати, сестра, дружина та донька.

17 січня

Сергій "Акула" ІВАНОВ, 29 років, із селища Нові Санжари на Полтавщині загинув від осколкових поранень на Світлодарській дузі на Луганщині. 2007-го служив за контрактом старшим радіотелефоністом на флагмані "Гетьман Сагайдачний". Мобілізували до 93-ї бригади ЗСУ в серпні 2014-го. Брав участь у захисті Донецького аеропорту, воював в районі Пісків, Авдіївки та Мар'їнки. Після демобілізації торік у березні підписав контракт із 54-ю бригадою. Старший сержант, командир взводу на батареї. Тягач, у якому був боєць, наїхав на міну. Загинули командир і водій, бо були всередині. Залишилися мати, вітчим, сестра, брат, дружина та донька.

Дмитро БЕЛЯЄВ, 27 років, із села Ботієве Приазовського району Запорізької області загинув від осколкових поранень на Світлодарській дузі на Луганщині. Тягач, який вів боєць, наїхав на міну. Старший солдат, старший механік-водій бойової машини, радіотелефоніст протитанкової артилерійської батареї 54-ї бригади. Залишилися мати, брат, дружина і 6-річний син.

Михайло "Гайдамака" ДІМІТРОВ, 34 роки, із міста Сміла на Черкащині підірвався на міні у промзоні Авдіївки. Загинув від важких осколкових поранень наступного дня. Пройшов Майдан. На фронті з 2014-го. Обороняв Донецький аеропорт. Мінометник Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Залишилися батько та донька.

Олександр "Колдун" ЧОПЕНКО, 48 років, із села Саївка П'ятихатського району Дніпропетровської області загинув від кулі снайпера у районі села Гранітне Волноваського району Донеччини. Строкову службу проходив в Афганістані, був там поранений. Добровольцем пішов на війну 2014-го. Старший сержант, командир відділення кулеметного взводу 93-ї бригади ЗСУ. У складі 54-ї бригади брав участь у боях грудня 2016-го на Світлодарській дузі. Залишилися мати, сестра, дружина, чотири доньки та син, який воює у тому ж підрозділі, що й батько.

22 січня

Сергій "Полтава" Сергієнко, 29 років. Народився у селі Новоаврамівка Хорольського району на Полтавщині. Загинув поблизу селища Луганське Бахмутського району Донеччини. Служив за контрактом у 1-му відділенні взводу снайперів 54-ї бригади ЗСУ. Загинув від важких осколкових поранень. Дорогою до лікарні зупинилося серце. Залишились мати і дві сестри.

27 січня

Мирослав ­СЛИВКА, 27 років, із міста Полонне на Хмельниччині помер від кульового поранення. Добровольцем пішов на фронт, у квітні 2016 року підписав контракт. Був старшим солдатом 1-го батальйону оперативного призначення ім. генерала Сергія Кульчицького 27-ї бригади Національної гвардії України. Залишилися мати, сестра і брат.

30 січня

Артем ­Скупейко, 22 роки, із селища Горностаївка на Херсонщині загинув біля Талаківки на Донеччині від кулі снайпера. Старший матрос, снайпер-розвідник у 36-й бригаді морської піхоти. Залишилися мати, баба та 2-річна сестра. Має відзнаки "За оборону Маріуполя", "За участь в АТО". Посмертно представили до ордена "За мужність" ІІІ ступеня, кажуть у Центрі допомоги учасникам АТО Херсонщини.

31 січня

Ян Пуцулай, 21 рік, із села Калабатине Березанського району Миколаївщини загинув під Авдіївкою. З 2016-го служив у ЗСУ за контрактом. Був навідником у 79-й десантно-штурмовій бригаді. Залишилися батьки.

Зараз ви читаєте новину «Два дні минули без жодного пострілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути