четвер, 30 липня 2020 00:25

Дощі в серпні йтимуть п'ять днів

— Серпень розпочнеться помірно теплою погодою з короткочасними грозовими дощами. Так, 2, 4, 14 серпня — литиме. Із 5 по 13 і 15–22 — сухо та спекотно. 24–25 серпня чекаємо дощову погоду, кінець місяця буде сухий і теп­лий, — каже народний синоптик Леонід Горбань, 80 років.

На основі багаторічних спостережень прогнозує серпневу погоду Владислав Білик з Укргідрометцентру:

— Середня місячна температура коливатиметься в межах 19–24 градусів тепла. У горах 16–17. Це на 1–2 градуси вище середніх значень. Нормальною для різних регіонів України є від 33 до 84 міліметрів опадів, у Карпатах до 122. Цьогоріч середня місячна кількість опадів становитиме в південній частині 27–59 міліметрів, на решті території 35–76. У Карпатах і на Прикарпатті до 145 міліметрів.

Найспекотніший останній місяць літа буває зазвичай на сході. Абсолютний максимум температури повітря там спостерігали до +41°C, у Луганській області місцями +42°C.

В історії спостережень зафіксовані зниження температури повітря в серпні до +1…7°C у західних і північних областях. Тому цілком імовірні заморозки на поверхні ґрунту наприкінці місяця всюди, крім південних і більшості центральних областей, говорить Білик.

Зараз ви читаєте новину «Дощі в серпні йтимуть п'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути